Protesti širom BiH zbog poskupljenja goriva (FOTO/VIDEO)

1594

Građani širom Republike Srpske, ali i FBiH izašli su na najavljenje proteste zbog poskupljenja goriva. Iako je na početku izgledalo da veliki broj vozača neće zaustaviti svoje automobile, situacija se iz minuta u minut mijenja.

Vozači su se tačno u 17 časova, kako je i bilo najavljeno, zaustavili i ugasili svoja vozila, kako bi se pobunili protiv novog udara na, ionako skroman kućni budžet.

Zaustavili su se vozači na kružnom toku prema Laušu, Zapadnom tranzitu, na prijedorskoj petlji, u Kotor Varošu… Stanovnici Tuzle su takođe blokirali saobraćaj zbog poskupljenja goriva.

Na ulici je i saobraćajna policija.

U ulici Mladena Stojanovića saobraćaj je zaustavljen u oba smjera u znak protesta zbog povećanja cijena goriva. Prolaz je onemogućen i za javni gradski prevoz.

– Porede nas s Njemačkom gdje su plate 2 000 evra, dok su kod nas 200 evra, zaista više nema smisla ovo divljanje cijena goriva – rekla je jedna Banjalučanka koja je u znak protesta zaustavila svoj automobil na ulicu.

Аута су стала!

Posted by Драшко Станивуковић – Draško Stanivuković on 10. Juni 2018

Ipak, pojedini građani su na sebi svojstven način iskazali nezadovoljstvo skokom cijena goriva.

Među njima je Stojan Borjanović, koji kaže da podržava proteste i da je svoj automobil parkirao u garaži.

– Od danas vozim isključivo biciklom – kazao je on.

U Prnjavoru je blokiran kružni tok, a u pozadini se mogla čuti pjesma “Sistem te laže”.

Kružni tok blokiran

Posted by prnjavor.info on 10. Juni 2018

Nikola Grbić, predsjednik Udruženja prevoznika za unutrašnji i međunarodni transport je rekao da će se ovo nastaviti svaki dan od 17 do 18  časova.

On se osvrnuo na prosječne cijene goriva i plate u reginu, te naglasio da se treba razgovarati sa nadležnim i vidjeti šta se može uraditi, jer su ove cijene goriva neprihvatljive.

Cijena goriva na benzinskim pumpama u Republici Srpskoj po litru iznosi oko 2,25 do 2,39 konvertibilnih maraka.

Ovo je treće poskupljenje goriva u ovoj godini što je izazvalo nezadovljstvo kod građana jer to za posljedicu ima i povećanje cijena i ostalih životnih namirnica.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA