Prirodnim balzamom protiv glavobolje

427

Samo mali broj srećnika ne zna za glavobolju. A glavobolja ima mnogo i često ih je nemoguće suzbiti bez lijekova. Međutim, za glavobolju izazvanu stresom zagovornici narodne medicine nude prirodni lijek u vidu balzama.

Pravi se u kućnim uslovima, nosi u torbi, i čim počnu nagovještaji glavobolje, treba namazati sljepoočnice, a nakon toga se opustiti. Balzam jedino nije preporučljiv za trudnice i malu djecu. Inače je potpuno prirodan proizvod, bez ikakvih aditiva koji bi mogli da štete. Preparat treba baciti samo ukoliko počne čudno da miriše ili užegne. Ako se pokaže djelotvornim, napravite novi.

Potrebni sastojci: kašičica pčelinjeg voska, pet kašičica slatkog ulja badema, 18 kapi eteričnog ulja nane, sedam kapi eteričnog ulja bosiljka, pet kapi eteričnog ulja eukaliptusa.

Priprema: U posudu na pari sipa se ulje i vosak, a zatim miješa dok se potpuno ne otopi. Eterična ulja se ukapavaju direktno u tamnu teglicu u kojoj će balzam da stoji, a preko kapi se lagano sipaju otopljeni vosak i ulje. Balzam se zatim promiješa čačkalicom i ostavi da nepokriven stoji dok se ne stegne.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA