Prihvaćena žalba: Prva SDS može na izbore!

701

Centralna izborna komisija (CIK) BiH izmijenila je danas odluku o ovjeri prijave Prve SDS i prihvatila da se taj naziv političke stranke koristi u izborne svrhe, uvažavajući stav Suda BiH da nije zbunjujući u odnosu na SDS.

Komisija je ovu odluku donijela u ponovnom postupku na današnjoj sjednici postupajući po rješenju Apelacionog odjeljenja Suda BiH, saopšteno je iz CIK-a BiH.

Postupajući po rješenju Apelacionog odjeljenja Suda BiH, CIK BiH je Srpskoj naprednoj stranci dostavio obavještenje o nedostacima u prijavi koji se odnose na nedovoljan broj validnih potpisa podrške birača i ostavio joj rok od dva dana da ih otkloni.

Hoće li Prva SDS moći na izbore sa pomenutim imenom?!

Centralna izborna komisija je izmijenila odluku o ovjeri prijave Hrvatske stranke prava BiH u dijelu nivoa vlasti za koji se ovjerava prijava.

Od 10. do 19. juna ovjerene političke stranke i nezavisni kandidati CIK-u mogu podnijeti prijavu za ovjeru koalicija i listi nezavisnih kandidata.

Pregled ovjerenih političkih stranaka i nezavisnih kandidata javnosti će biti dostupan na veb stranici CIK-a početkom iduće sedmice.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA