Novine na Element festivalu

710

Objelodanjeni su novi detalji prvog Element festivala u Banjaluci. U saradnji sa projektom “Evropska prestonica kulture 2024“, uz punu podršku grada, održaće se i Element Street Art Jam u kojoj će učestvovati tri umjetnika i to Dejan Mijatović, Selver Begić i Davor Paponja.

Dejan i Selver će od 12 časova raditi na samostalnim radovima, dok će Davor svim zainteresovanima od 14 časova demonstrirati tehniku rada. Street art jam će biti u duhu Elementa ispraćen muzikom i poklonima sponzora.

Projekat “Banja Luka 2024” se pridružuje festivalu Element u partnerstvu u organizaciji Element Street Art Jam-a, događaja koji za cilj ima promovisanje kulture i umjetnosti u javnom prostoru, kao i formama umjetnosti koje izlaze iz određenih subkulturnih grupa.

Uz elektronsku muziku kao kontekst ovog festivala, street art je forma umjetničkog izraza koja u velikoj mjeri komunicira sa urbanom sredinom, kao i sa konceptom umjetnosti van institucija. Edukativni i participativni karakter ovog događaja je od izuzetne važnosti, te je organizovana i otvorena radionica crtanja grafita, slikanja i uopšte umjetnosti kako je doživljava street art. Edukacija djece o kulturi je od ogromnog značaja za razvoj i kreativni izraz, kao i za kulturu življenja uopšte, te je želja da se na ovakav način promoviše jedno široko gledanje na umjetnost, pogotovo kod djece školskog uzrasta.

Osim toga, građanima će se prižiti prilika da uživo gledaju kako nastaju radovi iz ove sfere vizuelnih umjetnosti, a koji će potom ostati u javnom prostoru, na otvorenom.

Da podsjetimo, prva Element žurka održaće se 9. Juna na tvrđavi Kastel, sa početkom od 21 čas. Na glavnoj bini nastupiće tajlanđanka Nakadia, rumunka Nusha, kao i domaće zvijezde Siniša Tamamović, Woodie,Robert S i Radujković.

U Str8 Chill zoni ćete naći predah i laganije ritmove za koje će biti zaduženi Oridžidži, Saša Đorđević, Elmin Ogorinac b2b Luka Jukić.
Karte po cijeni od 10KM su dostupne online putem servisa kupikartu.ba ili na prodajnim mjestima: Trgu Krajine te u barovima: Kadar, Žiža, Pause, Tri Paprike.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA