Njemačka: Turčin osumnjičen za ubistvo djevojčice

460

U njemačkom gradu Virsenu izbodena je petnaestogodišnja djevojčica dok je vozila bicikl. Kako pišu njemački mediji, ona je bila Rumunka, ali za sada nije poznato da li je imala i njemačko državljanstvo.

Lokalni mediji pišu da je djevojčica oko podneva u ponedjeljak bila u parku u gradiću Virsenu, gdje je vozila bicikl. Ubodena je nekoliko puta nožem, a njeno zapomaganje čuo je jedan beskućnik koji je odmah pritrčao da joj pomogne. Navodno je, kako pišu mediji, zapomagala na njemačkom “Ja umirem”, prije nego što se srušila, oblivena krvlju.

Ubrzo je prebačena u lokalnu bolnicu gdje je preminula.

Osumnjičeni je, kako se nezvanično saznaje, mladić (25) iz Turske koji se istog dana, samo uveče, sam pojavio u policiju. Mediji navode i da je on od ranije poznat policiji, ali da se za sada još uvijek ispituje njegova povezanost sa ubijenom djevojčicom. Svjedoci ovog svirepog ubistva napadača su opisali kao mušku osobu, sjevernoafričkog izgleda, sa tamnom kosom.

Podsjetimo, Njemačka se još praktično nije oporavila od svirepog ubistva Suzane (14) iz Majnca. Ona je 22. maja bila sa društvom u centru obližnjeg Vizbadena i uveče se nije vratila kući. Roditelji su policiji prijavili njen nestanak i pošto je riječ o maloljetnici, odmah je pokrenuta istraga.

Njeno beživotno tijelo je pronađeno dvije nedjelje kasnije, u srijedu šestog juna, zatrpano u jednoj rupi u žbunju pored pruge u blizini Vizbadena. Sudska medicina je utvrdila da je djevojčica silovana i potom ubijena.

Na početku je bilo riječi o dva počinioca. Uhapšeni 35-godišnji Turčin je pušten iz zatvora, ali i dalje nije isključeno da nije umiješan u zločin. Drugi osumnjičeni, Ali B. (20) Kurd u petak je uhapšen na sjeveru Iraka i priznao je ubistvo.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA