Marokanac ubijen u Velikoj Kladuši

639

U Velikoj Kladuši sinoć je smrtno stradao Marokanac (24) nakon što je izboden nožem. Sve se dogodilo oko 23 časa u sukobu migranata u ulici Đure Pucara Starog, u užem gradskom području.

– Među migrantima koji su boravili u jednoj kući došlo je do verbalnih prepirki i međusobnog naguravanja, te su sukob nastavili na cesti. Jedna osoba je upotrebom hladnog oružja – noža nanijela povrede drugoj u predjelu grudi. Smrt te osobe je potvrđena u Domu zdravlja Velika Kladuša – rekla je portparol MUP-a USK Snežana Galić.

Prema dokumentima koji su pronađeni kod stradale osobe, radi se o Marokancu A. L. (1994.).

– Postoje indicije o potencijalnom počinitelju, no više detalja biće poznato nakon istrage koja je u toku – istakla je Galićeva.

Istragu sprovode istražioci Sektora kriminalističke policije USK u saradnji s Policijskom jedinicom Velika Kladuša.

Predsjedavajući Opštinskog vijeća Velika Kladuše, Fikret Bašić, sazvao je u ponedjeljak 18. juna sjednicu Kolegija kako bi se utvrdio termin održavanja tematske sjednice Opštinskog vijeća na kojoj bi se raspravljalo o novonastaloj migrantskoj situaciji.

Prema nedavnim informacijama MUP-a USK, u Velikoj Kladuši trenutno boravi oko 350 migranata, dok je područje Unsko-sanskog kantona do sada prošlo 2 040 migranata koje je evidentiralo kantonalno ministarstvo unutrašnjih poslova. Najviše njih prošlo je ili boravi u Bihaću i Velikoj Kladuši, iako prolaze i kroz Cazin i Bužim.

Prijedlogom Vlade Unsko-sanskog kantona, svi migranti u ovom kantonu u narednom periodu trebali bi biti smješteni na dvije lokacije u Velikoj Kladuši. Radi se o halama Agrokomerca u naseljima Polje i Donja Vidovska, a gdje bi moglo biti smješteno više hiljada migranata. Za to se čeka još samo službena potvrda Vlade FBiH.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA