KKR: Prodajemo Telemach!

3966

Investicioni fond KKR & Co danas je potvrdio prodaju telekomunikacionog operatera United Group B.V, u okviru kojeg se nalazi Telemach i regionalna televizija N1, kao što je SrpskaCafe već ranije objavila.

U saopštenju koje je KKR & Co dostavio javnosti, naglašava se da veliku pažnju posvećuju pronalaženju adekvatnog investitora. Saopštenje prenosimo u potpunosti:

– KKR investira u United Group od 2014. godine. Ponosni smo na način kako podržavamo rad United Group koji je u porastu u ovom trenutku, tako da ćemo to i dalje nastaviti da radimo.

U budućnosti tražimo novog investitora, koji će u saradnji sa KKR, pomoći u podršci United media u narednoj fazi razvoja. Do ovog trenutka još uvijek nismo donijeli konačnu odluku o daljoj budućnosti United Group. Moramo uložiti veliku pažnju radi pronalaženja investicionog partnera koji dijeli našu viziju razvoja i investicija. Iz tog razloga, trudićemo se da svaka promjena u vlasništvu ne bi dovela do izmjena na operativnom nivou, uključujući i obaveze “United Group” u vrijeme kada je KKR fond bio u vlasništvu. U slučaju bilo kakvih promjena bićete blagovremeno obaviješteni – stoji u saopštenju.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA