Keiroš ljut na FIFA: Pravila ne važe za “male”

1122

Selektor Irana, Portugalac Karlos Keiroš, poručio je da je njegov zemljak Kristijano Ronaldo morao da dobije crveni karton zbog udaranja rivala.

Iskusni stručnjak je kritikovao je FIFA, poručivši da se još jednom pokazalo da nema pravde za “male” selekcije.

Iran je remizirao sa Portugalom 1:1 i oprostio se od Mundijla sa četiri boda u grupi B, a Keiroš je imao zamjerke na suđenje Enrika Kaseresa jer deset minuta prije kraja nije isključio najboljeg fudbalera svijeta, iako je spornu situaciju pogledao putem VAR-a.

– Realno je da zaustaviš igru, pogledaš VAR i vidiš lakat. Udaranje laktom je crveni karton prema pravilima. Ipak, to nije tako kada su preko puta Mesi ili Ronaldo. Ovdje nije priča o sudijama, već o stavu, hrabrosti i karakteru. Odluke moraju da budu jasne za sve, predsjednik FIFA Đani Infantino i VAR ne idu u pravom smjeru – rekao je Keiroš na konferenciji za medije posle utakmice.

Iskusni stručnjak ponosno je naglasio da je njegov tim odigrao odlične tri utakmice u Rusiji.

– Bili smo jako konkurentni, svakog minuta, igrajući sa najboljim ekipama svijeta. Iran je, bez sumnje, sa disciplinom, stavom, kontrolom, zaslužio da pobijedi Portugalu. Ipak, u fudbalu nema pravde – zaključio je Keiroš.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA