Još jedna medalja za srpske kajakaše

480

Kajakaši Nebojša Grujić i Marko Novaković osvojili su srebrnu medalju u disciplini K2 na 200 metara na Evropskom prvenstvu u Beogradu.

Grujić i Novaković su kazali da je njihova trka, koju su završili vremenom 31,388 sekundi iza Saula Kraviota i Kristijana Toroa iz Španije, bila zanimljiva i da nose lijepe uspomene.

– Nijanse su odlučile. Sada su pobijedili oni, sljedeći put možda mi budemo brži. Zadovoljni smo, zaista je lijep osjećaj. Kada smo izlazili iz čamca na ponton, rekao sam Marku kako bi bilo lijepo da je Evropsko prvenstvo svake godine kod nas. Slijedi nam pauza sedam dana, a onda početak priprema za Svjetsko prvenstvo – rekao je Grujić.

Marko Novaković je čestitao protivnicima, ističući da je zaista uživao.

– Ušli smo u trku sa najboljima, potrudili se da im zadamo problem. Uspjeli smo u tome, ali su na kraju pobijedili i čestitamo im. Bilo je uživanje na stazi uz podršku sa tribina. Ovo mi je prva medalja iz Beograda sa međunarodnih takmičenja i ima poseban značaj – dodao je Novaković.

Milica Starović je bila četvrta u jednosedu na 500 metara, Nikolina Mijušković u jednokleku na 200 peta, Simo Boltić i Strahinja Stefanović su u dvosjedu na 500 bili sedmi, a Biljana Relić deveta na 200.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA