Jokić na čelu nove ere Nagetsa

657

Džoš Krenke, vlasnik Denver Nagetsa, rekao je da je NBA franšiza napravila velike brend promjene da bi novo jezgro tima imalo njihovu eru.

Denver je prošlu sezonu završio sa skorom od 46 pobeda i 36 poraza i samo za jedan trijumf izmakao im plasman u plej-of.

Nagetsi su u srijedu predstavili nove dresove i novi grb, čime je krenula nova era u Denveru. U Koloradu su veoma optimistični sa igračima koje imaju, a sve se zasniva na njihovoj budućoj velikoj trojci Džamal Mari, Geri Heris i Nikola Jokić, dok se spominje i iskusni Pol Milsap koji bi liderstvom trebao da pomogne ovom sastavu.

Kako prenosi novinar “Mile High Sports” Ti Džej Mekbrajd Denver ima samo jedan cilj, a to je da stvore šampionski tim oko Jokića, Marija, Herisa, ali i Milsapa.

 

Prema njegovim riječima Krenke je rekao da je do “ribrenda” došlo upravo zato što on želi da ova ekipa ima svoju eru.

Nema sumnje da je Jokić predvodnik ove grupe momaka. Iako ima samo 23 godine prošle sezone prosječno bilježio je 18,5 poena, 10,7 skokova i 6,1 asistencija.

Mari je najmlađi u ovoj grupi (20g) i prethodne takmičarske godine imao je prosjek od 16,7 poena, 3,4 asistencije i 3,7 skokova. Kada je riječ o Herisu on takođe ima 23 godine i u sezoni 2017/2018 prosječno bilježio je 17,5 poena, 2,9 asistencija i 2,6 skokova, uz 1,8 ukradenih lopti.

Posljednji u nizu od igrača koji predstavlja novu eru Nagetsa Pol Milsap, prošle godine imao je dosta problema sa povredama pa je tako odigrao samo 38 mečeva, a bilježio je 14,6 poena, 6,4 skokova i 2,7 asistencija.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA