“Igra prijestola”: Ima li srećnog kraja za Jaimea Lannistera? (VIDEO)

517

Izgleda da se, kako god okrenemo, Jaime Lannisteru crno piše. Možda i neće doslovno “ostaviti srce na terenu”, ali ljubavni plan bi mogao da definiše njegovu sudbinu u finalnoj sezoni “Igre prijestola”.

U razgovoru za Vanity Fair, Nikolaj Coster-Waldau je diskutovao o svemu što čeka Jaimea nakon konačnog udaljavanja od Cersei krajem sedme sezone.

Što se njega tiče, osma sezona će se fokusirati upravo na taj ugroženi odnos između njih dvoje, i dalje redefinisanje Jaimeja kao lika. On je svakako postao jedan od najboljih primjera gradacijske karakterizacije likova, kako u samoj seriji tako i u knjigama. Samo uporedite psihopatu iz prve sezone koji baca Brana kroz prozor i trenutnog viteza koji je “dotakao dno života”.

– Možemo li uopšte da redefinišemo sebe? Većina ljudi ima životne trenutke koji ih u osnovi mijenjaju, a Jaime je cio život “orbitirao” oko svoje sestre. Kada odluči da sebi to oduzme, šta on postaje? Šta je ostalo? Da li je išta ostalo? Kada je napusti, on očigledno nema ideju kuda ići dalje, nema odgovore na ova pitanja – rekao je Coster-Waldau.

Cersei je implicirala da je spremna da ubije sopstvenog brata tokom njihove svađe u finalu sedme sezone. Coster-Waldau je slikovito objasnio značenje ovog razgovora, momenta u kojem je Jaime shvatio da je definitivno više ne voli.

– Ne volim te. Otkrio sam tvoj blef, i ne možeš me više povrijediti jer si me odavno potpuno uništila – tako glumac opisuje posljednju scenu u kojoj su Cersei i Jaime zajedno.

Shvativši da je možda otišao predaleko sa potencijalnim spojlerima, Coster-Waldau je pokušao da okrene priču na domen “razgovora pod afektom”.

– To je bio, naravno, buran momenat u kojem je svašta moglo brzopleto da se kaže. Ko zna da li će se te emocije zadržati – dodaje.

 

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA