“Hotel Yugoslavia” – prvi singl ​grupe Vidiq

990
Processed with VSCO with tk preset

Vidiq​ je nova ”supergrupa” na ovim prostorima koja sa sobom donosi veoma zanimljiv zvuk okarakterisan kao “future rock” i to već u prvom singlu imena “Hotel Yugoslavia”.

Ovu “supergrupu” čine tri veoma iskusna člana: Milan Stanković (gitara i vokal) poznat po svom radu u plesnoj muzici, kroz njegov projekat SevdahBABY, zatim Milen Zlatanović Zmo (bas), basista jednog od najznačajnijih srpskih pop-rok sastava Negativ i Andreja Jovanović (bubanj), poznat po svom radu u kaver bendu Coolares, ali i kao muzički producent bendova poput Kanda Kodža i Nebojša, E-Play itd.

Spomenuta trojka je dugi niz godina ”kalila” svoj groove svirajući SevdahBABY Live koncerte, da bi u jednom trenutku jednoglasno došli na ideju da naprave moderan, “future-rock” bend, kakav nedostaje srpskoj muzičkoj sceni.

– Koncept Vidiq-a je nastao misaonim eksperimentom: kakva bi muzika nastala ako bi se stvaralac fiktivno izdigao iznad trodimenzionalnog svijeta, penjući se uz četvrtu, vremensku dimenziju na fiktivni vidik? Sa takvog vidika bi bilo moguće obuhvatiti pogledom cijelu muzičku istoriju, ali i budućnost. Zato je zvuk Vidiq-a na momente pogled u prošlost, ali samo kao osnova za jedan generalno futuristički izraz – kaže Milan Stanković

‘’Hotel Yugoslavia’’ je prva od četiri pjesme sa istoimenog EP-a čije objavljivanje se očekuje na jesen.

Svoj prvi singl bend daje na free download!

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA