Doboj: Sve spremno za džudo turnir “Doboj open 2018” (VIDEO)

924

Sve je spremno za početak prvog Međunarodnog džudo turnira “Doboj open 2018”. Pored takmičara iz čitave BiH svoje vještine pokazaće i takmičari iz Srbije, Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Crne Gore, Austrije i Ukrajine, ukupno bi snage trebalo odmjeriti više od 300 džudista.

Godinama unazad u planu je organizacija ovakvog turnira, ali su se tek sada ispunili svi uslovi, objašnjavaju organizatori.

– Značajne rezultate imamo koji su nas naveli na to da počnemo da razmišljamo o tom turniru. Prošle godine smo napravili plan i program za ovaj turnir, izašli pred Džudo savez RS, čiji sam i ja član upravnog odbora, ponudili plan organizacije, dobili zeleno svjetlo i ušli u plan organizacije – rekao nam je Rade Brkić, predstavnik Džudo kluba “Ozren” Doboj.

Takmičenju koje će biti održano u dvorani Srednjoškolskog centra, prethodiće i večerašnji zajednički trening svih učesnika. Realizaciju prvog džudo turnira u gradu na tri rijeke, pomogla je i kompanija “Elta-kabel”.

– Ovo je turnir koji se u BiH prvi put održava na ovaj način koji će biti pokriven svom elektronskom opremom najnovije Džudo svjetske federacije programa, gdje nam je “Elta” izašla u susret i obezbijedila nam signal da možemo direktan prenos imati rezultata, ždrijebnih listi i borbi, da može se pratiti u dvorani – doaje Brkić.

Cilj je da u narednim godinama turnir postane tradicija, ali i da se u sklopu turnira organizuje džudo kamp. Džudo klub “Ozren” Doboj je osnovan 2013. godine i danas broji 45 članova. Iako je klub relativno mlad, do sada su osvojili brojne nagrade i priznanja. Hvale se kako su upravo njihovi članovi osvajači dvije balkanske medalje, te niza medalja sa republičkih, državnih i drugih takmičenja.

Odličja očekuju i na domaćem terenu, pa sve Dobojlije pozivaju da im pruže podršku sutra od 9 časova u dvorani srednjoškolskog centra, za kada je zakazano svečano otvaranje turnira.

Biljana Đukić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA