Đurić odbacio tvrdnje o formiranju kosovske vojske

515

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić negirao je tvrdnje zamjenika kosovskog premijera Envera Hodžaja da Beograd ima papir kojim bi se Srbija natjerala da prihvati nešto što nije kompromis, kao i premijera Ramuša Haradinaja o formiranju kosovske vojske do kraja godine.

– Haradinaj i Hodžaj pokazuju svoju nervozu, nervozu čiji je uzrok upravo u činjenici da se ni jedan od njihovih nauma i ciljeva ne ostvaruje niti može. Ako bilo ko misli da obmanjivanjem i lažima može da ostvari ciljeve, razočaraće se – rekao je Ðurić.

On ističe da ne postoji nikakav papir kojim bi se Srbija natjerala da prihvati nešto što nije kompromis.

– Nikakav papir nikakav način da se Srbija natjera da prihvati nešto što ne bi bio kompromis ili da se Srbija natjera da uradi nešto jednostrano ne postoji i ne može postojati – dodao je on.

Kako je istakao, onaj ko misli da se do rješenja može doći na bilo kakav drugi način osim putem kompromisa je na ozbiljnoj stranputici i ne radi u interesu svog naroda.

– Mi interese našeg naroda čuvamo. Ne pada nam na pamet da prihvatimo ni formiranje lažne kosovske vojske niti bilo kakve ultimatume ni u ovom slučaju nepostojeće Hodžajeve – poručio je Đurić.

Hodžaj je ranije danas iznio tvrdnju da postoje “četiri stuba” na kojima bi trebalo da se zasniva “istorijski sporazum” između Beograda i Prištine, koja su već predstavljena stranama, a kao rješenje navodi “međusobno priznanje” tvrdeći da je “taj papir u rukama Beograda”.

Haradinaj je takođe ranije danas rekao da će 2018. biti ključna za formiranje kosovske vojske, kao i za viznu liberalizaciju.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA