Da li je zajednički račun u banci dokaz ljubavi?

492

Buket ruža, večera uz sveće ili omiljene pesme nisu više bitni. U svetu romanse ništa ne dokazuje ljubav kao zajednički bankovni račun, tvrdi se u novom istraživanju.

Zajednički bankovni račun pokazuje da parovi koji žive zajedno imaju jaku vezu i više su posvećeni jedno drugom.

Istraživanje je otkrilo da parovi koji nisu vereni i žive zajedno, a imaju zajednički račun, imaju jaku i stabilnu vezu. Istraživanje su sproveli psiholozi Univerziteta u Ajovi, koji tvrde da ključ uspješne veze leži u tome da parovi upravljaju svojim novcem.

Istraživači su intervjuisali više od 900 mladih muškaraca i žena koji žive sa svojim partnerima. Pitanja su bila poput “Koliko ima izgleda da vaša veza bude dugovečna?” ili “Koliko ste posvećeni vašoj vezi?”.

Rezultati su pokazali da su parovi koji žive zajedno, imaju zajednički račun i nemaju planova da se vjenčaju jednako srećni kao i oni koji žive zajedno i planiraju venčanje. Ipak, parovi koji imaju razdvojene račune imali su i lošije rezultate u ovom istraživanju.

– Kada parovi imaju zajednički račun, ne samo da unapređuju svoju imovinu zajednički i donose zajedničke odluke, već stvaraju ekonomsku zajednicu sa identitetom “mi” – navodi se u saopštenju istraživačkog tima.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA