CIK prelomio: Matijaševićevi naprednjaci idu na izbore

1556
Darko Matijašević
Darko Matijašević

Centralna izborna komisija BiH ovjerila je danas prijavu Srpske napredne stranke, čiji je predsjednik Darko Matijašević, za učestvovanje na ovogodišnjim opštim izborima u BiH, koji će se održati 7. oktobra.

Kako se navodi, na ovu odluku je moguće podnošenje žalbe. Kompletno obrazloženje možete pročitati u sljedećem dokumentu:

Prvi čovjek udruženih naprednjaka i, kako je ranije najavljivano, kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH ispred liste “Srpskih naprednjaka”, Darko Matijašević, rekao je za portal SrpskaCafe da je pomenuta CIK-ova odluka u potpunosti očekivana.

– Ovo je u potpunosti očekivana odluka apelacionog vijeća suda BiH i CIK-a jer oni su svojim odlukama potvrdili legitimitet i legalitet SNS-a, kao jedine i autohtone, sestrinske stranke Srpske napredne stranke iz Srbije. SNS u RS i Federaciji BiH će krenuti u snažnu aktivnost okupljanja bloka stranaka na osnovama naprednjačke ideje, filozofije SNS Srbije i predvođene predsjednikom Aleksandrom Vučićem – kaže Matijašević.

On navodi da se stranka kojoj pripada neće baviti niti jednom političkom partijom ili blokom. Daćemo svoje kandidate za predsjednika RS i člana predsjedništva BiH, a ujedno okupiti najkvalitetnije kadrove za listu SNS, nestranačka lica, pokrete uz blok stranaka oko Srpske Napredne Stranke tzv. Naprednjaka iza koji će stajati ozbiljan politički program. Nakon izbora uvjeren sam da će SNS postati značajan politički faktor kako u RS, FBIH, tako i u institucijama BiH – zaključio je Matijašević.

Podsjećamo, u Republici Srpskoj traje višegodišnja borba za pravo na ime “Srpska napredna stranka”, a broj političkih aktera koji su polagali pravo na pomenuto ime svake godine se sve više povećavao. Danas su u tim ulogama Matijašević te Hadži Jovan Mitrović, koji je nedavno postao dio opozicionog Saveza za promjene.

Redakcija SrpskaCafe-a

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA