Banjaluka: Kupite automobil za Bitcoine

713
Bitkoin

“Izrudarili” ste Bitcoine u vrijednosti 6 300 KM, a ne znate šta ćete sa njima? Portal SrpskaCafe nudi rješenje – kupite automobil Citroen C4, proizveden 2005. godine, koji nije prešao ni 200 000 km.

Ne, ne šalimo se, jer jedan Banjalučanin upravo toliko novca traži za svog ljubimca, a platiti možete i u najpoznatijoj kriptovaluti.

Vlasnik je u opisu naveo da se radi o ekonomičnom, pouzdanom i lijepom porodičnom automobilu, kojeg je, dakle, spreman prodati i za ovu imaginarnu valutu.

Ipak, sudeći prema brojnim pitanjima zainteresovanih kupaca, niko nema na “lageru” Bitocine, ali zato imaju automobile koje su spremni dati u zamjenu za ovog “Francuza”.

Šta je Bitcoin i koliko vrijedi?

Bitcoin prošle godine dostigao je popularnost globalnih razmjera, a ovaj oglas, koji možete pronaći na jednom od najpopularnijih sajtova za prodaju “svega i svačega”, potvrđuje da i ljudi na našim prostorima prate svjetske trendove.

Podsjećamo, vrijednost Bitcoina u jednom momentu dostigla je vrijednost nekoliko hiljada puta veću od američkog dolara, zbog čega su pojedinci „namirisali“ priliku da brzo i sa malim ulaganjem steknu veliku zaradu. Ipak, njegova vrijednost neprestano varira.

Aktuelnu cijenu ove kriptovalute možete pratiti OVDJE.

Za razliku od klasičnih valuta, Bitcoin se stvara digitalnim putem, uz pomoć računara. Proces stvaranja ove kriptovalute naziva se “mining”, što bi u prevodu značilo rudarenje, kopanje rude. Naravno, to ne podrazumijeva bukvalno kopanje, za koje vam je potrebna fizička snaga, već su vam potrebni kriptovani algoritmi, upakovani u posebne softverske programe. Za vas, rješavanjem zadatog matematučkog algoritma, “kopa” računar, svojom snagom.

Takođe, razlika u odnosu na klasični novac je i u tome što ne postoji vlasnik valute, neka centralna banka koja upravlja njenom vrijednošću. Dakle, sve se dešava na Internetu i svi korisnici su anonimni, jer koriste nadimke umjesto svojih pravih imena.

U svakom slučaju, ukoliko nemate dovoljno novca za ovaj automobil, a želite ga kupiti, uložite u Bitcoine, krenite sa “rudarenjem”, a vlasnik vas možda i sačeka dok svoj vagon ne nepunite zadovoljavajućom količinom ove internetske valute.

Redakcija SrpskaCafe.com

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA