Banjalučki glumci oduševili u Južnoj Koreji

737

Glumci Banjalučkog studentskog pozorišta nastavili su da nižu uspjehe, ovog puta u dalekoj Južnoj Koreji.

Našem teatru je na Internacionalnom festivalu u Čunčeonu pripala specijalna nagrada za izrazit doprinos pozorištu i jačanju međunarodne saradnje u oblasti kulture.

U Južnu Koreju uvijek ste dobrodošli

Predsjednik Organizacionog odbora festivala Heo Jae Heon istakao je da je Banjalučko studentsko pozorište ostavilo snažan utisak na publiku i stručni žiri i svojom kreativnošću preporučilo se za sljedeći festival.

– Zadivljujuće je sa koliko entuzijazma i ljubavi ti mladi ljudi promovišu kulturu svoje zemlje i žele da je priblize našem narodu. Uvijek su dobrodošli kod nas, jer narodu u Južnoj Koreji je to jako interesantno – izjavio je Heo Jae Heon.

Primajući nagradu, direktor Banjalučkog studentskog pozorišta Bojana Tomašević istakla je da je velika čast učestvovati na ovom Festivalu, te da nagrada daje mladim glumcima novi polet za buduće nastupe.

– Svi smo jako uzbuđeni i srećni što naš rad i želja da predstavimo Republiku Srpsku u pozitivnom svjetlu u dalekoj Južnoj Koreji izazivaju najpozitivnije reakcije kod lokalnog naroda, ali i pozorišnih stvaralaca koji su nas nagradili. Zahvalni smo svima koji podržavaju i pomažu pozorište, posebno predsjednici Vlade Republike Srpske Željki Cvijanović, koja nam je omogućila da organizujemo ovu važnu posjetu – istakla je Tomaševićeva.

Svi članovi ansambla, uprave i kreativnog tima Banjalučkog studentskog pozorišta ovjenčani su poveljama za posvećen rad, kreativnost i razvoj pozorišne umjetnosti u svijetu.

Virdžinija Ugrčić, koja igra u nagrađenoj predstavi “Božanstvena komedija”, istakla je da joj je drago što je dio ovog ansambla, ali i član Studentskog pozorišta:

– Velika je stvar što smo bili dio Internacionalnog festivala u Južnoj Koreji. Mislim da je ovo učešće mnogo pomoglo Studentskom pozorištu za neke više ciljeve, ali i za naš lični razvoj. Uživali smo u gostoprimstvu domaćina, te u predstavama glumaca iz drugih zemalja. Radujemo se daljim nastupima.

Mlada glumica Katarina Arnaut naglasila je da je velika radost zaigrati na sceni azijskog teatra i da je dolazak u Južnu Koreju dragocjeno iskustvo za nju i za cijelu ekipu:

– Srećna sam što sam u Čunčeonu na festivalu i što smo svi zajedno postigli značajan uspjeh. Ponosni smo, jer predstavljamo Republiku Srpsku i jačamo mostove kulture.

Puna sam utisaka, srce mi je puno

Najmlađi član Banjalučkog studentskog pozorišta Una Radulović poručila je da je nastup na festivalu u Južnoj Koreji nezaboravan doživljaj.

– Puna sam utisaka, srce mi je puno i jedva čekam sljedeći festival, za koji smo već dobili poziv – zaključila je Una.

Za članove Banjalučkog studentskog pozorišta nema ljetnje pauze. Poslije Južne Koreje, vraćaju se probama i pripremanju za nova gostovanja.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA