Maloljetnik izboden u blizini škole u Brčkom

557

U neposrednoj blizini Tehničke škole u Brčkom nožem je izboden maloljetni učenik te škole T. M. koji je zadobio lakše povrede, potvrđeno je u Policiji Brčko distrikta.

Učenika je u nogu izbo muškarac Ć. F. koji je ubrzo uhapšen.

Hitnu pomoć pozvalo je osoblje škole koje je vidjelo ovaj incident, a povrijeđeni je ubrzo prevezen u Urgentni centar u Brčkom, gdje mu je ukazana pomoć.

– Lice je nakon pregleda upućeno u hiruršku ambulantu gdje je konstatovano da je riječ o lakšim tjelesnim povredama, nakon čega je pušteno na kućno liječenje – rekao je portparol JZU “Zdravstveni centar” Brčko Sead Šadić.

Slučaj je prijavljen i policiji Brčko distrikta koja je pronašla počinioca.

– Izvršilac ovog djela ubrzo je uhapšen i trenutno se nad njim vrši kriminalistička obrada pod nadzorom Tužilaštva Brčko – rekao je zamjenik šefa Jedinice kriminalističke policije Brčko distrikta Slađan Spasojević i dodao da motiv napada nije poznat.

Iz Policije naglašavaju da je riječ o licu koje je od ranije poznato policiji.

Direktor Tehničke škole Brčko Dejan Nikolić rekao je da se incident dogodio nakon završene nastave, tridesetak metara udaljenosti od škole.

– Učenik je bio na konsultacijama oko ocjena neposredno prije događaja – rekao je Nikolić i dodao da mu detalji oko ovog slučaja nisu poznati.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA