Zvizdić: Moguće je da se povučem iz trke za člana Predsjedništva BiH

610

Potpredsjednik SDA Denis Zvizdić nagovijestio je mogućnost povlačenja iz trke za kandidata SDA za člana Predsjedništva BiH na predstojećim izborima.

Zvizdić je rekao da ne mora da bude kandidat SDA za ovu funkciju, bez obzira na plebiscitarnu podršku koju je dobio sa terena, te da Predsjedništvo stranke treba da predloži samo jednog kredibilnog kandidata od četvoro ponuđenih.

On smatra da “konformistički prijedlog” kadrovske komisije SDA, koja je predložila Predsjedništvu stranke imena četiri funkcionera koje je članstvo predložilo kao kandidate za člana Predsjedništva BiH, nije praćen bilo kakvim razložnim kriterijumima ili analizom kandidatura sa terena.

– U slučaju da Predsjedništvo SDA zauzme stav da dobijeni broj kandidatura sa terena nije dovoljan argument za odluku i da se o tome treba na konvenciji ponovo izjašnjavati, nisam spreman da podržim takav nelogičan prijedlog i zbog toga neću učestvovati u bilo kakvim daljim izbornim procedurama na najavljenoj konvenciji stranke – rekao je Zvizdić.

On kaže da mu lična funkcija nikada nije bila važnija od jedinstva stranke.

Kadrovska komisija SDA je na sjednici održanoj prije dva dana proslijedila Predsjedništvu SDA imena četiri funkcionera koje je članstvo predložilo kao kandidate ove stranke za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda.

Predsjedništvo SDA će na kraju donijeti odluku o tome hoće li Konvencija SDA birati kandidata aklamacijom ili tajnim glasanjem.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA