Vraća se akcija “Ljepše Trebinje za ljepšu Srpsku” (VIDEO)

645

Nakon nekoliko godina pauze, grad Trebinje ponovo sprovodi akciju “Ljepše Trebinje za ljepšu Srpsku” u okviru koje će biti odabrana i nagrađena najljepše uređena dvorišta i balkoni u ovom gradu. Javni poziv je raspisan, a mogu da učestvuju sva fizička i pravna lica.

Organizatori kažu da je glavni cilj akcije da se građani motivišu da više pažnje posvete uređenju i uljepšavanju okoline u kojoj žive i rade.

– Ove godine smo obezbijedili malo bogatiji nagradni fond. Biraće se u dvije kategorije, najljepše dvorište i najljepši balkon. Za najljepše uređeno dvorište će nagrade biti za prvo mjesto 500, za drugo 300 KM i za treće 100 KM. Za najljepše uređen balkon će biti 300, 200 i 100 KM – otkrio nam je Nedeljko Lambeta, direktor A.D. “Komunalno” Trebinje.

Osim gradske uprave i preduzeća “Komunalno” u akciji učestvuje i trebinjska Turistička organizacija. Upravo u njihovim kancelarijama učesnici mogu da se prijave do 25. maja, a pobjednici će biti proglašeni krajem mjeseca. U TO kažu da je ova manifestacija od velikog značaja za grad. Trebinje svake godine posjećuje sve veći broj turista, pa je dobro došao svaki nanovo uređeni kutak u gradu.

– Htjeli smo da animiramo ljude da i privatno vlasništvo bude uređeni, sređenije u oku turiste, jer poznato je da turisti ne nose samo doživljaj onog što dožive ovdje u gradu, nego nose i utisak uređenja grada, prilaza gradu, čistoće grada, tako da se nadamo da će ova akcija da bude uspješna. Imamo već i prijavljenih na ovu akciju – dodao je Marko Radić, direktor TO Trebinje.

U okviru uređenja grada, u Trebinju je danas počela i sadnja ukrasnog cvijeća, koje su proizveli lokalni uzgajivači. Planirano je da bude zasađeno oko 15 000 sadnica cvijeća. Cvijeće će biti zasađeno u užem gradskom jezgru, ispred gradskih institucija, a po prvi put biće i na zelenim površinama uz ulicu Trebinjskih brigada.

 

Neda Petković

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA