Umjesto Ibice, pravo na Exit!

964

U godini kada je drugi put osvojio titulu najboljeg velikog evropskog festivala, Exit festival ne prestaje da privlači pažnju svjetskih medija, posebno onih sa globalnim dometom i nemjerljivim uticajem.

CNN je nedavno ponovo označio Exit kao jednu od nezaobilaznih stavki za posjetu Srbiji i njenim prirodnim ljepotama, dok američki magazin “Forbes” vidi ovogodišnji program novosadskog festivala kao njegov glavni adut.

“Forbes” je posebno izdvojio trenutno najprepoznatljiviji hip hop sastav Migos, ali i najpopularnijeg DJ-a današnjice Davida Guettu, proglasivši Exit mjestom koje bi svjetski džet set trebalo da doživi.

Ugledni “Financial Times” u širem članku o Srbiji, zbog kojeg je urednik Lionel Barber proveo dan u Novom Sadu i obilazio Petrovaradinsku tvrđavu, stoji da je Exit poput “Glastonberija na Dunavu”.

Britanski list “Daily Mail” u opširnom članku o najboljim svjetskim nadolazećim turističkim destinacijama predlaže Exit kao zamjenu za čuveno špansko ostrvo Ibica.

– Ako su vam dosadili pozeri i gužve na Ibici, bukirajte sebi kartu za Exit – piše novinar “Daily Mail”-a, ističući Petrovaradinsku tvrđavu kao impresivnu srednjovekovnu lokaciju.

I prestižni “The Guardian” početkom godine je “Exit” izdvojio kao obaveznu stavku u globalnom kalendaru dešavanja, dok je list “Mirror” otišao korak dalje i osim što je novosadski festival uvrstio među najbolje, objavio je i opširan članak posvećen samo Exit-u ocijenivši da će “siloviti program Exit festivala prodrmati srpsku tvrđavu ovog ljeta”.

Vodeći evropski muzički magazin “NME” ponudio je čitaocima posebnu aplikaciju koja im predlaže idealan festival, a među prijedlozima su se našli Exit, ali i Sea Star.

Irski “Irishexaminer” u dva članka izdvaja Exit, a u naslovu retorički pita “Da li je Exit najviše kul festival u Evropi”, dok je njihov glavni konkurent “Daily Edge” izdvojio Exit kao ljetnju destinaciju koja se ne smije propustiti.

Vodeći svetski turistički vodič “Conde Nast Traveller” na svojoj listi najboljih svjetskih festivala, prepoznao je jedinstvene početke Exit festivala kao aktivistički napor mladih da mijenjaju svijet oko sebe.

U istom tekstu “Daily Edge” portala našao se i Sea Star u Hrvatskoj, još jedan festival u organizaciji Exit tima, te je pohvaljeno prošlogodišnje premijerno izdanje i nominacija za najbolji novi evropski festival.

Britanski “Skiddle” portal posvetio je čitav tekst Exit-u, nazivajući ga “draguljem evropske festivalske scene” i izdvojivši pet izvođača koji se ne smiju propustiti, dok je “The Skinny” sastavio listu najboljih mediteranskih muzičkih događanja među kojima su se našli i Exit i crnogorski Sea Dance.

 

“GQ” magazin u svom italijanskom izdanju naziva Exit jednim od najboljih festivala ovog ljeta u Evropi, a slično je uradio i “Il Post” uz ocjenu da je novosadski festival pristupačniji za džep od drugih, a nudi vrhunski muzički program.

Novozelandski “Stuff” predložio je čitaocima Exit kao jedan od “10 putnih trendova za 2018” naglašavajuću istorijsku tvrđavu kao unikatnost festivala. Exit će biti održan od 12. do 15. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA