Trebinje: Muzička škola krunisala uspješnu godinu (VIDEO)

871

Učenici i profesori trebinjske Muzičke škole uspješno su završili još jednu školsku godinu koju su krunisali tradicionalnim godišnjim koncertom. Osim horova osnovne i srednje muzičke škole, nastupili su orkestar harmonike i gudački orkestar, te solisti sa svih sedam smjerova.

Za učenike ovaj koncert predstavlja jedan od najvažnijih nastupa u godini, a na postigute rezultate na takmičenjima, kažu, posebno su ponosni. Na domaćim i međunarodnim takmičenjima, tokom proteklih devet mjeseci osvojili, su 60 nagrada, od čega su 33 prva mjesta.

– Ova školska godina je prošla fantastično. Znači, tu smo imali uspjehe i na republičkom takmičenju, ja sam recimo svirala duet sa svojom drugaricom i osvojile smo prvu nagradu. Ovi godišnji koncerti su uvijek odlično organizovani, i naši roditelji se raduju da vide šta smo to postigli – rekla nam je Kristina Piljević, 6. razred Muzičke škole Trebinje, odsjek gitara.

Na uspjehe je ponosna i Lana Ćapin, učenica 6. razreda Muzičke škole Trebinje, na odsjeku za klavir.

– Bilo je dosta učenja i u osnovnoj i u Muzičkoj školi, ali eto postigli smo jedan dobar uspjeh na republičkom takmičenju, prva nagrada u Banjaluci, to je bio pobjednik kategorije duo klavir, to je sa Isidorom Gambelić sam svirala. Ovo je sigurno jedan od najvećih koncerata koji se dešavaju tokom godine, a posebno ima veliku važnost za nas maturante, pošto sada završavamo osnovnu muzičku – dodala je Lana.

Koncert je posebno bio emotivan za maturante srednje muzičke škole. Dragan Jelačić kaže da će vrijeme koje je proveo u ovoj obrazovnoj ustanovi pamtiti samo po najljepšem. Tokom školovanja osvajao je brojne nagrade na domaćim i inostranim takmičenjima, a nakon završetka srednje muzičke škole, namjerava da upiše Muzičku akademiju u Kragujevcu.

– Ovo je posljednji godišnji koncert Muzičke škole na kojem ću svirati i onako sam malo emotivno vezan, dugo godina sam tu, sigurno da će ovo biti posebno veče za mene, ali imaću još jedan koncert sa drugarom Nenadom u Muzeju ćemo 15. juna svirati maturski koncert, pa eto pozivam sve da dođu 15. juna u 20 časova u Muzej Hercegovine – dodao je Dragan Jelačić, maturant Muzičke škole Trebinje, odsjek harmonika.

U rukovodstu škole kažu da su ponosni na uspjehe i rezultate, koji su učenici i profesori ostvarili tokom protekle školske godine.

– Ja sam izuzetno zadovoljna sa rezultatima koje su postigli učenici i profesori u ovoj školskoj godini, jer naša škola ima 270 učenika, a njih oko 70 je učestvovalo na takmičenjima. To znači da se jako dobro radi i da su profesori posvećeni učenicima i da nam je dobra saradnja i sa učenicima i sa roditeljima – naglasila je Dušanka Babić, direktor Muzičke škole Trebinje.

Publika je na godišnjem koncertu imala priliku da čuje djela najpoznatijih svjetskih i domaćih kompozitora. Nastup iznenađenja bio je duet učenika koji su ljetos u okviru jednog pilot projekta pohađali školu solo pjevanja. Zbog velikog interesovanja, upravo bi odsjek za solo pjevanje od naredne školske godine trebalo da bude jedan od noviteta u trebinjskoj Muzičkoj školi.

Neda Petković

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA