Tramp pohvalio potez Sjeverne Koreje

544

Američki predsjednik Donald Tramp pozdravio je odluku Sjeverne Koreje da uništi poligon za nuklearno testiranje i okarakterisao je to kao pametan potez.

Kako je AP prethodno izvjestio, Sjeverna Koreja saopštila je da će krajem ovog mjeseca održati ceremoniju gašenja i uništenja poligona za nuklearno testiranje. Zavisno od vremenskih uslova, uništenje poligona biće sprovedeno između 23. i 25. maja, u cilju održavanja obećanja da će prestati sa nuklearnim testovima.

– Sjeverna Koreja je objavila da će ugasiti i uništiti poligon za nuklearno testiranje ovog mjeseca, uoči velikog samita 12. juna. Hvala vam, veoma pametan i pohvalan potez – napisao je na Tviteru američki predsednik.

Ministarstvo spoljnih poslova Sjeverne Koreje saopštilo je da će svi tuneli na poligonu za nuklearno testiranje biti uništeni eksplozivima, a da će biti uklonjeni svi posmatrački i istraživački objekti, kao i kopnene jedinice.

Sjeverna Koreja planira da pošalje pozivnice novinarima iz SAD, Južne Koreje, Kine, Rusije i Velike Britanije, kako bi mogli da prisustvuju čitavom procesu.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA