Teslićanka bronzana na olimpijadi za matematičarke

633

Učenica trećeg razreda teslićke gimnazije Nevena Radešić osvojila je bronzanu medalju na Evropskoj olimpijadi iz matematike za djevojke.

Olimpijada je održana u Firenci, a učestvovalo je 200 matematičarki. Iako je konkurencija bila jaka, okitila se bronzom.

Osim djevojaka iz Evrope, učestvovali su i matematičarke iz Amerike, Kanade, Brazila, Saudijske Arabije i Јapana.

– Meni je stvarno bila čast da učestvujem na takvom takmičenju, s obzirom da okuplja najbolje matematičarke i bilo mi je drago upoznati sve njih – ističe bronzana Nevena Radešić.

Roditelji su ponosni na ovaj uspjeh. Nevena je jedna od četiri kćerke profesorke Željke Radešić. Dvije starije sestre studiraju medicinu, a najmlađa je takođe učenik gimnazije.

Nevenina majka kaže da je jako srećna, ponosna i zadovoljna, kao i cijela njihova porodica.

Osim matematike, Nevena je izvrsna i u drugim oblastima. U teslićkoj srednjoj školi, kažu, trude se da učenicima obezbijede što kvalitetnije obrazovanje.

– Ona uvijek radi zadatke, teme preko mapa uma, njeni zadaci su uvijek urađeni na samo njen način u odnosu na ono kako drugi rade – pojašnjava Mirzada Hajrulahović, profesorka u Srednjoj školi “Јovan Dučić”.

Dragana Pozderović, v.d. direktora Srednje škole “Јovan Dučić” u Tesliću naglašava da Nevena ima razvijenu jaku unutrašnju motivaciju i sa entuzijazmom odlazi na svako takmičenje i radi na sebi. I uz sve to, kaže, uvijek je u stanju da pomogne drugovima u razredu.

Nevena je zahvaljujući ovom uspjehu dobila ponudu i da nastavi školovanje na jednom od evropskih univerziteta. O tome će, kaže, još razmisliti.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA