Počeli selektivni trenizi mladih fudbalera (VIDEO)

686

Fudbalski savez Republike Srpske započeo je sa selektivnim treninzima mladih talentovanih fudbalera. Mladi talentovani fudableri od Višegrada do Trebinja imali su priliku da pokažu svoje fudbalsko umijeće na stadionu FK “Sutjeske” iz Foče.

Ovogodišnja selekcija raspoređena je u tri djela, jedno u Hercegovini dok će druga dva biti u sjevernom dijelu RS. Problem Hercegovine je nemanje kvalitetne takmičarske lige.

– Generalno ima kvalitetnih dječaka, ali ovdje je hendikep ovog uzrasta što nemaju kvalitetnu ligu. Malo je klubova, malo kvalitetnih utakmica. Jednostavno djeca ne svojom greškom, ne greškom trenera, ne mogu da sazrijevaju onako kako bi oni željeli i svi mi da bi imali taj neki kvalitet. To su sve stvari na individualnom planu što djeca kod sebe posjeduju – rekao nam je Veljko Cvjetinović, selektor fudbalske reprezentacije RS U13.

Prema riječima stručnjaka, dječaci sa ovih prostora imaju dobre fizičke predispozicije, ali im je definitvno potrebna kvalitetnije liga i jače utakmice kako bi na pravi način stasali u dobre fudbalere. Kažu da im je i sam poziv na selektivni trening čast i zadovoljstvo.

– Sve je dobro bilo, sve je super odrađeno (Kako si zadovoljan svojom odbranom?) Zadovoljan sam. Baš smo dobar učinak imali danas – zadovoljan je Ognjen Milošević uz FK “Hercegovac” Bileća.

Sličnog stava je i negov drugar Aleksa Medan iz FK “Leotar” Trebinje.

– Bilo je dobro ja sam zadovoljan svojom igrom i ostalih saigrača dobar utisak i podstrek za naredno treniranje. (Očekuješ li poziv za neko novo selektovanje) Ne znam vidjećemo – kaže Aleksa.

Selektor Cvjetonović ističe da zapadna regija prednjači zbog većeg broja dječaka i kvalitetnije su lige. Sa druge strane svi klubovi koji imaju vještačke terene i balon sale, pružaju mogućnost za konstantno treniranje.

– U RS Banja Luka, Bijeljina, Prijedor to su sredine gdje ima mnogo više dječaka gdje su zgusnuta naselja gdje mogu jednostavnije da se prebace sa jednog dijela na drugi i da igraju te turnirske utakmice – smatra Cvjetinović.

Prema najvama stručnog štaba za petnaestak dana organizovaće se kamp za tridesetak dječaka. Tu će se obaviti testiranje, a u budućnosti će se pratiti motorički i tehničko taktički razvoj.

Nebojša Kolak

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA