Optužen za dilanje droge, nema klub, a na spisku za Mundijal

766

Selektor Meksika Huan Karlos Osorio saopštio je širi spisak “sombrerosa” na Mundijal u Rusiji. a na njemu se našao i nekadašnji defanzivac Barselone Rafael Markez.

Na iznenađenje sportske javnosti Osorio je pozvao Markeza koji se u prethodnih godinu dana baš i nije naigrao. Rafa je prošlog ljeta bio na Kupu Konfederacija, ali ubrzo nakon toga objavljeno je da je pod istragom zbog povezanosti sa dilerima droge.

Markez je brzo demantovao da je ima ikakve veze sa dilerima, ali još uvijek čeka kraj istrage. Igrač je napustio Atlas prije nekoliko sedmica i najavio je da će završiti svoju igračku karijeru nakon SP. Iako se nije naigrao u klubu u prethodnih godinu dana, jasno je da Osorio vjeruje da iskusni defanzivac može pomoći ekipi.

Ukoliko se nađe u avionu za Rusiju, za iskusnog Markeza to će biti čak peto Svjetsko prvenstvo. Prije njega to su samo uspjeli uraditi Nijemac Lotar Mateus, te Italijani Đanluiđi Bufoon i Antonio Karbahal. Konačni spisak ekipa za Mundijal mora biti poznat do 4. juna.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA