Na šta najviše troše evropski penzioneri?

480

Penzioneri nisu konzervativni kao ranije, niti su protivnici inovacija, jer istraživanja pokazuju da su izuzetno otvoreni za nove tehnologije i spremni su da ih uvode u svoj život.

Prema studiji “Seniorsfera”, koji je istraživao stavove penzionera “bebi-bumera” u Francuskoj, Njemačkoj, Velikoj Britaniji i Španiji, nova generacija je sklona modernim tehnologijama. Naime, svaka druga osoba starija od 55 godina neprestano traži tehnološke novine, sve modernije proizvode i žele da nauče kako da ih koriste.

Tri najveće sfere interesovanja današnjih penzionera su u vezi sa zdravljem, bezbjednošću i ishranom. Sve ovo njih zanima kako bi unaprijedili svakodnevni život. Recimo, 80 odsto ispitanih penzionera starijih od 65 godina je reklo da vjeruju da će im inovacije unaprediti život. Oni su vrlo brzo prihvatili kompjutere i počeli su da zakazuju preglede onlajn, koriste elektronske sisteme kao podsjetnik i svu ponuđenu modernizaciju vezanu za zdravlje.

Penzioneri se razlikuju prema porijeklu, pa 41 odsto penzionera Francuske očekuje više inovacija na polju ishrane. Oni su pogotovo zainteresovani da probaju novine iz svijeta kozmetike, za razliku od Britanaca. Svima je zajednička želja da znaju da se zdravije hrane i liječe.

Raste i uporeba nove tehnologije kod najstarijih, a pogotovo u oblasti zdravlja zbog kojeg su spremni da nauče kako novi aparati rade. U isto vrijeme, samo 20 odsto penzionera želi da se obuči kako bi koristio bolji televizor.

Uprkos razlikama svi evropski penzioneri su u mnogim stvarima slični. Skoro četvrtinu novca troše na hranu, a za dobar zalogaj najmanje žale da potroše Francuzi. U isto vrijeme, Britanci su lake ruke kada je u pitanju provod. Britanci ne žale pare ni za putovanja, hotele i restorane i najveći dio budžeta na to troše. Francuzi najviše troše na svoj izgled, zdravlje i hranu, dok Španci ulažu novac u familiju.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA