Mladi Brčaci položili ispit humanosti (VIDEO)

1019

Šarenilo maturskih večeri u Brčkom ove godine je dobilo i nijansu humanosti. Mladi Brčaci su na sebi svojesven način pokazali koliko malo je potrebno da budemo ljudi.

Obična pamučna majica, jednostavna suknja i starke, neuobičajen je dres kod za matursko veče. Ipak ga je odabrala Nikolina Subić, koja je već ranije odlučila da novac od svoje maturske haljine, proslijedi u humanitarne svrhe.

– Ideja je došla već zimus kada sam vidjela klip u kome Teodor moli za pomoć. Tada sam već planirala da ću svoj maturski stajling donirati. (Šta je ta veza između makaza i humnosti?) Pa ne znam. To jednostavno dolazi od samih nas. Možda zati što mi mnogo radimo s ljudima, pa smo upoznali svakakve slučajeve, pa tako postajemo i mi humaniji iz dana u dan – rekla nam je Nikolina Subić, maturant frizer.

Teodor nije doživio da primi Nikolininu donaciju, ali je ona odlučila da svoju namjeru sprovede do kraja, te je novac proslijedila njegovom ocu. Inače, frizeri u Brčkom su izuzetno aktivni na polju humanosti, što nam je potvrdila i Danijela Šarić, koja je takođe u svom salonu radila za Teodora, a kaže da će i dalje nastaviti da svojim radom pomaže zajednici.

– (Da li vam pada teško da radite besplatno?) Ne, Bože sačuvaj. Nije mi to prvi put, tako da uvjek i maturanti kada su u pitanju, uvjek imam gratis. Stalno imamo tih ponuda, jednostavno takva sam. (Da li to ošteti vaš budzet?) Ne, taman posla, čak više doprinese – potvrdila nam je Danijela Šarić iz frizerskog salona “Belli Capelli” u Brčkom.

Jer ruka koja pruža nikada ne može ostati prazna, tvrdi Danijela, a njenu priču potvrđuju i učenici, budući frizeri. Oni kroz svoj praktični rad realizuju već treću humanitarnu akciju po redu. Biti dobar frizer, znači prije svega biti dobar čovjek i to je glavna teza koje se svi pridržavaju.

– To je danas potrebno, kako ovom gradu, ovoj zajednici. Evo imamo dokaz, ovih mladih ljudi, kao što je ova naša maturantkinja, Nikolina. Svoju znači matursku haljinu je donirala u humanitarne svrhe, govori koliko ova zajednica treba da bude ponosna, na ove mlade ljude i traba im samo dati priliku i podršku – naglašava Ljubica Mitić, nastavnik praktične nastave JU “Poljoprivredno medicinska” škola Brčko.

Nikolina se sada sprema za završni maturski ispit, iako je svoj ispit iz humanisti već položila. U svemu je kaže imala podršku porodice, a svoje stručno usavršavanje planira nastaviti u Sarajevu, jer je već kao učenik osvajala brojne nagrade na državnim takmičenjima budućih frizera.

Željko Lazarević

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA