Krim postaje nepristupačna tvrđava

795

Nakon povratka Krima u sastav Rusije Moskva ne prestaje da povećava vojni potencijal na poluostrvu, piše njemački magazin “Fokus“.

Njemački list je naveo da je prije neki dan na Krim stigao najnoviji mali raketni brod “Višni Voloček“ sa raketnim kompleksima “Kalibar“. To oružje, podsjećaju, dokazalo je svoju efikasnost u Siriji i zabrinulo zapadne vojne analitičare.

Osim toga, na poluostrvu su raspoređene dvije divizije protivvazdušnih raketnih kompleksa S-400, obalska artiljerija, dok je Crnomorska flota dobila nekoliko novih fregata i podmornica.

– Krim sve više prerasta u skoro nepristupačnu tvrđavu – zaključeno je u članku.

Šef komiteta Savjeta Federacije za odbranu i bezbjednost Viktor Bondarjov je izjavio da raspoređivanje na Krimu kompleksa S-400 “Trijumf“ i “Pancira-S“ je izazvano aktivnošću NATO-a u Crnomorskom regionu i povećanom pažnjom Alijanse prema poluostrvu.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

1 KOMENTAR

  1. glupo do jaja , hruščov dekretom pokloni Krim tadašnjoj republici Ukrajini a onda zbog svega što su ovi radili Rusima , Krim se vrati tamo gdje mu je mjesto u Rusiji i onda kao neki problem . Ovi ukrajinci su baš budale

Comments are closed.