EXIT u Njujorku, Londonu, Moskvi…

534

Pošto je po drugi put u ovoj deceniji proglašen najboljim velikim evropskim festivalom, EXIT se otisnuo se na najveću promotivnu turneju do sada.

Ona ovog proljeća obilazi vodeće klubove najvećih gradova svijeta kao što su Njujork, London, Moskva, Rim i Amsterdam, ali i regionalne centre poput Beograda, Ljubljane, Sarajeva, Kragujevca i, naravno, Novog Sada.

Na njoj će nastupiti više od 70 izvođača za publiku od više desetina hiljada posjetilaca, uz višestruko veći domet u međunarodnim, regionalnim i domaćim medijima.

“Fabric”, “Goa”, “The Crane Faralda”…

– EXIT ove godine kroz svoju muzičku platformu No Sleep sarađuje sa klubovima koji su praktično zaštitni simboli noćnog života ovih metropola kao što su londonski “Fabric”, rimska “Goa”, moskovska “Arma17”, njujorški “The Bunker”, beogradski “Drugstore”, te famozni amsterdamski klub “The Crane Faralda”, smješten u istoimenom hotelu unutar gigantskog lučkog krana – saopštili su organizatori.

Prva u nizu ovogodišnjih žurki krenula je pravo sa Petrovaradinske tvrđave iz kluba “Tunnel”, gde je nastupila ruska producentkinja Dasha Redkina, a već na idućoj stanici turneje EXIT je prvi put prešao i Atlantik! U saradnji sa kultnim njujorškim klubom “The Bunker”, EXIT je 28. aprila napravio žurku u najvećem američkom gradu na dvije bine gdje su nastupali Kangding Ray, Follakzoid, John Selway i brojni drugi, među kojima i naše međunarodno priznate tehno zvijezde Tijana T i Lag.

– Ruski pandan njujorškog “Bunkera” svakako je najznačajniji moskovski umjetnički kolektiv Arma17, koji u petak 11. maja stiže u beogradsku tehno katedralu “Drugstore” za novi No Sleep Belgrade događaj! Natasha Abelle i Ranishe Niyak dolaze na čelu moskovske ekspedicije, a dočekaće ih Stevie Whisper, te dva “live” dueta, Tapan i Stepniak – navodi se u obraćanju javnosti.

EXIT karavan 17. maja seli se u vječni grad Rim i njegov najbolji klub “Goa”. Nema spavanja, jer već sljedećeg dana, 18. maja, EXIT festival imaće priliku da se predstavi u jednom od najsenzacionalnijih i najneobičnijih objekata na svijetu! “Crane Hotel Faralda” u Amsterdamu važi za favorita kraljevskih porodica, VIP gostiju i DJ zvijezda poput Skrillexa koji u njemu redovno odsjedaju. Tri autentično opremljena apartmana nalaze se u masivnom lučkom kranu sa klubom koji funkcioniše samo na pozivnice! Žurka u hotelu biće prenošena direktno za stotine hiljada fanova na Fejsbuku.

Veliko finale turneje u Moskvi

– Nastavak turneje EXIT vodi 26. maja u London u pravu instituciju britanske prestonice bez koje ovaj grad ne bi bio isti, u legendarni klub “Fabric”! Veliko finale globalne EXIT turneje zakazano je za 16. jun u Moskvi, gdje će se naš najveći festival predstaviti u ruskoj prestonici na samom početku Svjetskog prvenstva u fudbalu! Domaćini Exitu biće najpoznatiji kolektiv Arma17 i njeni rezidenti u neobičnom klubu “Squat 3/4” – zaključuje se u saopštenju organizatora.

EXIT festival biće održan od 12. do 15. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA