Banjaluka open 2018: “Pljuštali” rekordi! (VIDEO)

731

Na 11. Međunarodnom plivačkom mitingu “Banjaluka open 2018”, proteklog vikenda, oboreno je 18 rekorda mitinga, 14 rekorda Srbije, ali i šest rekorda Bosne i Hercegovine.

Plivači “Olympa” najuspješniji su klub u ekipnom plasmanu sa ostvarenih 120 bodova, drugoplasirani su predstavnici Plivačkog saveza Vojvodine sa 86 i trećeplasirani su ekipa iz turskog Galatasaraja sa 84 boda.

Promoteri ovogodišnje manifestacije bili su su plivači “Olympa”, Nikola Bjelajac i Adi Mešetović.

– Ja sam veoma iznenađen ove godine organizacijom, s obzirom na to da nisam bio uključen jer sam bio u Americo. Jako sam iznenađen konkurencijom i brojem plivača koji su ove godine učestvovali i naravno oborili smo rekord i jako sam zadovoljan konkurencijom – rekao nam je Nikola.

Mnogi su ponosni na svoje uspjehe, a kako i nebi ako je taj uspjeh krunisan zlatom.

– Ja sam na Plivačkom mitingu osvojila tri zlata u svojoj kategoriji i dva srebra u apsolutnoj kategoriji i srebro u svojoj kategoriji. Mnogo je jak ovaj Plivački miting došlo je plivača sa raznih strana svijeta i baš je jaka konkurencija – dodala je Tina Tadić iz Plivačkog kluba “Sharks”.

Pored takmičarskog duha i borbe za bodove, plivački miting obilježilo je i druženje sportista iz brojnih zemalja. Manifestacija se organizuje i s namjerom da se promoviše plivački sport.

– Ovo je prije svega popularizacija plivanja u gradu Banjaluka, kvalifikacioni je za svjetska i evropska prvenstva, mediteranske igre, jedan od najboljih u Evropi. Svjetska plivačka organizacija je stala iza ovog mitinga, kao i institucije našeg grada i republike – smatra Miodrag Čeko iz Plivački klub “Olymp”.

Plivački miting “Banjaluka open 2018” uvršten je u manifestacje od značaja za Republiku Srpsku. Više informacija o rezultatima sa ovogodišnjeg takmičenja možete dobiti i na sajtu Plivačkog kluba “Olymp”.

Marijana Bogdanović

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA