Aston Martin doveo pojačanje iz Volkswagena

495

Britanski proizvođač automobila Aston Martin objavio je da je za šefa dizajna eksterijera postavio Tobijasa Šilmana.

Šilman, koji na Ostrvo dolazi iz Volkswagen grupe, imaće zadatak da dizajnira buduće modele Aston Martina, uključujući i novi automobil sa centralno postavljenim motorom, ali i najavljene krosover adute.

Tobijas je zaslužan za izgled nekih od najnovijih VW modela kao što su kupe limuzina Arteon ili novi Touareg. Tokom 2017. imenovan je za šefa dizajna eksterijera Bugattija, koji je u vlasništvu Volkswagena. Šilman je u Bugattiju zamijenio dizajnera modela Chiron, Sašu Selipanova, koji je prešao u Hyundaijev luksuzni auto-brend, Genesis.

Tobijas će u Aston Martinu zauzeti fotelju Majlsa Nirnbergera, koji je imenovan za šefa cjelokupnog dizajna. Promjene na čelu dizajnerskog tima dolaze u trenutku kada je Aston Martin u procesu predstavljanja sedam novih modela u isto toliko godina.

Ovaj ambiciozni plan djelo je direktora Endija Palmera, koji je u Aston Martin stigao 2014. iz kompanije Nissan. Do sada su predstavljeni modeli DB11 i novi Vantage, a između ostalog najavljeni su DBS Superleggera i prvi Aston Martin SUV.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA