Banjaluka: Uskoro nove teretane na otvorenom (VIDEO)

1354

Prateći trend evropskih gradova, i Banjaluka je prije nekoliko godina pristupila izgradnji teretana na otvorenom. Na ovaj način omogućili su svim zainteresovanim, kako rekreativcima, tako i profesionalnim sportistima da vježbaju u prirodi.

U gradu trenutno postoji više lokacija na kojima se nalaze teretane na otvorenom, a najpopularnije su u parku Mladen Stojanović i na šetalištu pored Vrbasa. Jedan od redovnih posjetilaca teretane u praku je i šesnaestogodišnji Boško Vukojević.

– Svaki dan dolazim, sem vikenda. Dolazim prije i poslije škole. Omiljene su mi sprave za propadanje i za zgibove, i za sklekove. To radim radi definicije prsa, tricepsa, bicepsa… Idem ja i ovako u teretanu, ali po meni je ovo bolje na otvorenom pošto nikoga ništa ne košta, a svi mogu trenirati u slobodno vrijeme za razliku od današnje omladine koja ništa neće da radi., svi gledaju samo telefon – rekao nam je Boško.

Sličnog je mišljenja i Dino Vukelić.

– Pokušavam što češće, malo je zbog posla nezgodno dolaziti svaki dan, ali pokušavam dva, tri puta sedmično, ako je moguće. Koliko znač teretane na ovorenom? Definitivno puno, prvenstveno zato što sam zatvoren dovoljno u kući i na poslu, i onda jer fino izaći negdje na otvoreno, vježbati vani. Lijepo je biti u prirodi, na suncu i vježbati još – kaže Vukelić.

Zbog sve većeg broja zaljubljenika u ovaj način rekreacije, iz Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport grada Banjaluka, kažu da su pokrenuli postupak javne nabavke opremu za teretanu u prirodi i ostale radove za dvije lokacije u gradu. Planirano je da u dvije teretane bude postavljeno po 12 fitnes sprava, a nakon okončanja postupka javne nabavke i izbora najpovoljnijeg ponuđača, izvođač radova ima rok od 30 dana za završetak svih radova. Prema procjeni, nove teretane u prirodi bi trebale biti završene do kraja jula mjeseca.

Na Starčevici sprave će biti postavljene u Bulevaru Desanke Maksimović, dok će u Lazarevu teretana na otvorenom biti izgrađena u blizini škole Ivan Goran Kovačić. Teretane će biti izgrađene po ugledu na onu u parku Mladen Stojanović .

Marijana Bogdanović

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA