Zvanično: Radonjić novi trener Bajerna

469

Dejan Radonjić je novi trener Bajerna iz Minhena! Kao što je ranije najavljeno, crnogorski stručnjak je preuzeo kormilo nakon otkaza Aleksandru Đorđeviću.

Radonjić, koji se na najvećoj sceni dokazao na klupi Crvene zvezde, obavezao se na saradnju do kraja sezone, sa mogućnošću produžetka na još godinu dana ukoliko obje strane budu zadovoljne.

Radonjić je u subotu imao sastanak sa stručnim štabom i privremenim trenerom Emirom Mutapčićem. Jutros je već odradio prvi trening sa ekipom.

– Sve se dogodilo brzo, nisam morao mnogo da razmišljam. Željan sam da radim kao trener Bajerna. Tim je izgubio četiri utakmice zaredom. Defanziva će morati odmah da se mijenja. Imamo dovoljno vremena za to. Daćemo sve da odbranimo prvo mesto. Cilj je jasan – osvojiti prvenstvo – rekao je Radonjić u prvoj izjavi kao trener košarkaške sekcije bavarskog giganta.

Dejan će tako ponovo imati priliku da radi sa Stefanom Jovićem i Maikom Cirbesom, a na raspolaganju će imati i srpske košarkaše Milana Mačvana i Vladimira Lučića.

– Znam Radonjića dugo i znam šta mogu da očekujem. Veoma je vrijedan, ima plan i jasnu strukturu i uvijek je dobro pripremljen. Sa dosta naših igrača je već radio. Imali smo iskren razgovor i srećni smo što smo ga doveli. On je idealno rješenje u ovom momentu – naglasio je sportski direktor Bajerna Marko Pešić.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA