Znate li šta je “Međunarodni dan rada na crno”? (VIDEO)

737

U susret Prvom maju, prazniku rada, Igor Kalaba i Dušan Jokić, članovi Antikulturnog teatra “Alija Sirotanović” primpremili su za svoje sugrađane novu predstavu naziva “Međunarodni dan rada na crno” i biće održana narednog ponedjeljka.

Prvi maj se u svijetu obilježava kao praznik rada, a dan prije kod Sirotanovića u Banjaluci kao paraznik rada na crno.

– Mi to već tradicionalno obilježavamo. Čak imamo i tradicionalni uranak rada na crno, gdje zovemo sve radnike na crno, da idemo po kontenerima tražiti ima li ostataka hrane pa se malo sjedi uz Vrbas i jede. Pored toga prikazaćemo i sve oblike društva koji su na crno, a oni su uglavnom svi. Od zdravstva na crno, pozorišne scene na crno, to su “Sirotanovići” jer i mi na crno radimo, pa do sporta na crno – rekao nam je Dušan Jokić, član Antikulturni teatar “Alija Sirotanović”.

Pored aktivnosti u sklopu Antikulturnog teatra, čiji je član i Igor Kalaba, Dušan Jokić često nastupa i sam. Sa svojim stand up nastupom dobro je poznat u Banjaluci i drugim gradovima BiH. Sada je počeo da nastupa i u zemljama regiona, na prvom mjestu u Hrvatskoj i Srbiji.

– Tu su odlične rekacije, posebno na krajiški romantizam jer se oni čude da se tako neko šprda sa elitnom kulturom. To ih oduševljava – otkrio nam je Jokić.

Cijena ulaznice za predstavu “Međunarodni dan rada na crno” je četiri konvertibilne marke. Ulaznice se mogu rezervisati putem facebook stranice teatra.

Jelena Milovanović Soldan

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA