Zbog droge uhapšeno više od 30 lica

464

U akciji kodnog naziva “Limit”, koju sprovode pripadnici Federalne uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, danas je na području Sarajeva, Tuzlanskog i Hercegovačko-neretvanskog kantona izvršen pretres na 31 lokaciji i uhapšeno više od 30 lica.

Tokom današnje akcije, koja se sprovodi prema nalogu Kantonalnog suda u Sarajevu, do sada je pronađeno i privremeno oduzeto oko četiri kilograma droge – spid, kanabis, heroin i kokain.

Pronađeni su i vatreno oružje, municija, minsko-eksplozivna sredstva, mobilni telefoni i SIM kartice, blinkeri, kao i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom.

Akcija je sprovedena nakon višemjesečne istrage pod nadzorom Tužilaštva Kantona Sarajevo, saopšteno je iz Federalne uprave policije.

Uhapšena lica biće kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku biti predata Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Asistenciju prilikom realizacije današnjih aktivnosti pružaju pripadnici ministarstava unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, Hercegovačko-neretvanskog kantona i Tuzlanskog kantona.

Aktivnosti na realizaciji ove akcije se nastavljaju.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA