Zatvoren privredni sajam u Mostaru

494

U Mostaru je zatvoren Međunarodni privredni sajam, na kojem je ove godine zemlja partner bila Srbija, a čini se da su zadovoljni i organizatori i izlagači.

Na Sajmu se predstavilo više od 750 izlagača iz 20 zemalja.

Organizatori su poručili da je ovogodišnja privredna manifestacija u Mostaru u organizacijom smislu napravila veliki iskorak.

Zasluge za to u velikoj mjeri pripadaju Srbiji, zemlji partneru, koja je na sajmu u Mostaru predstavila najbolje od svoje privrede.

Pored privrede, Srbija je građanima Mostara i posjetiocima poklonila niz izuzetnih kulturnih događaja.

Sajam je bio mjesto direktnih susreta privrednika, koji su iskazali jak preduzetnički duh, što je rezultiralo brojnim poslovnim dogovorima, kao što su ugovor između Kroacije erlajnsa i aerodroma u Mostaru o niskotarifnim letovima, ugovor između Privredne komore FBiH i RH, ugovor o partnerstvu HT Eroneta, Ericšona i Univerziteta u Mostaru, te niz drugih poslovnih dogovora među izlagačima.

– Iz razgovora s izlagačima primjetno je njihovo zadovoljstvo, mnoge kompanije su zabilježile dobre poslovne rezultate kako u plasmanu svojih roba na ovo tržište tako i u prodaji. Zadovoljni smo takođe i posjetom, a o nekim konkretnijim brojkama moći ćemo da govorimo nešto kasnije – rekla je direktorka ove manifestacije Dafina Bošnjak.

Sajam je, kazala je, ispunio očekivanja i pozvala učesnike da se vide na istom mjestu naredne godine.

Ovogodišnji mostarski sajam je otvorio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u prisustvu odlazećeg predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića, premijera Bugarske Bojka Borisova, premijera Hrvatske Andreja Penkovića i hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čović.

Sa govornice su tom prilikom poslate poruke mira, stabilnosti i međusobne saradnje zemalja regiona.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA