Verbalni rad Tadića i Radmanovića: Ko krade od naroda, a ko od partija?

852
Foto: RAS arhiva

Raspravu u Domu naroda BIH o izmjenama Izbornog zakona obilježio je danas mali verbalni rat delegata SNSD Nebojše Radmanovića i delegata Narodne stranke (bivšeg funkcionera SDS) Ognjena Tadića.

Radmanović je izjavio da su priče o izbornim krađama jalovi pokušaji malih stranaka da skrenu pažnju javnosti.

– Velike stranke nemaju šta da ukradu od malih stranaka, zar ne? SNSD, kao velika stranka, nema šta da ukrade od, naprimjer, Narodne stranke Ognjena Tadića – istakao je Radmanović.

Međutim, Tadić je uzvratio riječima da se na izborima ne krade od stranaka, već da se krade od naroda. To je ilustrovao podacima sa jednog od birališta u Gradiški na opštim izborima 2014. kada je Tadić izgubio izbore za predsjednika RS od Milorada Dodika.

Povezana vijest:

Kako je u selu bez Bošnjaka Salkić dobio 199, a Tadić samo jedan glas?!

– U Romanovcima je Salkić dobio 190 glasova, iako tamo ne žive Bošnjaci, a ja sam imao jedan glas. Izgeda da je neko želio da svom šefu dojavi da je u nekom srpskom mjestu Salkić dobio više glasova nego jedan Srbin. Dakle, cilj je da pokušamo obezbjediti svakom glasaču da njegov glas ne bude ukraden – rekao je Tadić.

Njegovo obraćanje Radmanović je protumačio kao direktnu optužbu.

– Rijetko se dešava da govorim neprimjerene riječi u ovom Domu. Ali, gledali ste u mene i rekli „kradete od naroda“. To je nedopustivo. Nikada se time nisam služio, kao ni SNSD. Nije to jedina priča. Vi ste ovdje optužili i narod koji neće za vas da glasa. Narod je mislio da za vas ne treba glasati, tu niko ništa nije ukrao. Jedan vama blizak čovjek iz Saveza, kada je izgubio izbore, rekao je da je bilo mnogo nevažećih listića, pa je zbog toga izgubio. Četiri godine kasnije, kada je pobijedio, to nije pominjao. Tako i vi. Nemojte vrijeđati ni ljude, ni političke partije. Dajte da raspravu vodimo korektno – rekao je Radmanović.

Međutim, Tadić ponovo nije ostao dužan. Kaže da nije rekao da Radmanović krade „nego da se krade od naroda“.

– A, to je bilo jasno i na deset mjesta na izborima 2014. Srećom, Centralna izborna komisija je usvojila naše prigovore i tu se popravio rezultat u korist mene i Saveza za promjene. Eto direktnog dokaza da se krade. Drugo, da sam ikada mislio optuživati nariod za nešto, ne bih čekao 2018. da to uradim. Podsjetiću da smo 2014. viđali strane državljane u Banjaluci, poprilično vojno opremljene. Da mi je bio cilj da izazovem nered, ja bih to tada učinio. Dakle, trebalo bi usvojiti ovaj Izborni zakon kako bi se pravilno izbrojalo kako je narod glasao – zaključio je Tadić.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA