Uhapšen izvršni direktor Ruske košarkaške federacije

485

Uprava policije MUP-a Crne Gore saopštila je da je u Herceg Novom, po potjernici Interpola Moskve, uhapšen Izvršni direktor Ruske košarkaške federacije D. D. jer je oštetio Košarkaški savez Rusije za 44 miliona rubalja (oko 590 000 evra).

U saopštenju je navedeno da je ovom licu određen ekstradicioni pritvor i priveden nadležnom sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici.

Policija navodi da je D.D. uhapšen radi obezbjeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku, koji se protiv njega vodi pred nadležnim sudom u Moskvi.

– On je ovo krivično djelo počinio obavljajući poslove izvršnog direktora Ruske košarkaške Federacije, korišćenjem svog položaja. On je sa još nekoliko lica osnovao nekoliko kompanija sa kojima je ugovorio i potpisao fiktivne ugovore na štetu Ruske košarkaške Federacije u iznosu od oko 44 miliona rubalja – navodi se u saopštenju.

Crnogorska policija saopštila je da je identifikovala lokaciju na kojoj boravi D .D, nakon čega je on lišen slobode.

– Slijedi komunikacija nadležnih organa Crne Gore i Ruske federacije radi izručenja ovog lica Ruskoj Federaciji – navedeno je u saopštenju crnogorske Uprave policije.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA