Ubistvo u Kotor Varošu: Sukobi povukli obarač

3470
Vasilj Knezevic foto Glas Srpske
Vasilj Knezevic foto Glas Srpske

Ilija Milić (71) iz Kotor Varoša uhapšen je jutros zbog sumnje da je hicima iz automatske puške ubio komšiju Vasilja Kneževića (35) na Kruševu Brdo u mjestu Pilipovina kod Kotor Varoša.

Kako saznaje SrpskaCafe zločinu je prethodio višednevni sukob između njih dvojice, koji je jutros eskalirao. Naime Knežević je 5. aprila, iz nepoznatih razloga, kamenom razbio vjetrobransko staklo na Milićevom džipu “mitsubishi pajero”, a zatim mu je zapalio sijeno.

Milić je to prijavio policiji, pa je Knežević isti dan uhapšen. Nakon kriminalističke obrade on je uz saglasnost Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci pušten na slobodu, a policiji je naloženo da u redovnom proceduri protiv Kneževića dostavi izvještaj tužilaštvu zbog sumnje da je počinio krivično djelo oštećenje tuđe stvari.

To je očigledno još dodatno “ohladilo” odnose među komšijama, pa je Milić jutros iz automatske puške pucao u Kneževića i nanio mu povrede od kojih je preminuo. Potom se sam prijavio policiji.

Portparol PU Banjaluka Marija Markanović kaže da je osumnjičeni I. M. uhapšen u 9.20 časova, ali tačne tačne okolnosti zločina istražuju.

– Policijski službenici preduzimaju potrebne mjere i radnje u cilju dokumentovanja krivičnog djela ubistvo. U toku je vršenje uviđaja u mjestu Pilipovina-Kruševo brdo, opština Kotor Varoš i izuzimanje tragova i predmeta koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku – rekla je Markanović.

Ona kaže da se na licu mjesta nalazi dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i sve dalje mjere i radnje preduzimaće se po njegovoj instrukciji.

Ubijeni Vasilj Knežević živio je daleko od civilizacije u katunskom naselju u mjestu Šepirice na obroncima Vlašića, na 1 375 metara nadmorske visine, gdje je uzgajao goveda. Najbliže selo Pilipovina, u kome se zločin i dogodio, od njega je udaljeno oko pet kilometara. Knežević je na planini rođen, tu je i odrastao.

Prije više od 20 godina Alternativna televizija je o njemu snimila dokumentarni film “Dječak sa planine” koji je nagrađivan na međunarodnim filmskim festivalima sa tri prve nagrade.

O. Matavulj

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA