Tužilaštvo zatražilo pritvor za Dudakovića

488
Atif Dudaković

Državno tužilaštvo BiH zatražilo je pritvor za bivšeg komandanta Petog korpusa tzv. Armije BiH generala Atifa Dudakovića.

Taj zahtjev je izdat i za još 12 osumnjičenih bošnjačkih vojnih zvaničnika osumnjičenih za ratne zločine nad srpskim civilima i vojnicima i sljedbenicima Fikreta Abdića, saopšteno je iz Tužilaštva.

Kako se navodi, Tužilaštvo će tražiti određivanje pritvora za svih 13 osumnjičenih koji su uhapšeni u petak, a kao razloge za zadržavanje osumnjičenih u pritvoru državni tužilac je naveo da bi boravkom na slobodi mogli da ometaju istragu, prikrivaju dokaze i utiču na svjedoke ili saučesnike.

Dudaković je uhapšen u petak u Bihaću, a na prvom pojavljivanju pred državnim tužiocem nije se izjasnio i tražio je dodatno vrijeme za odgovor o krivici za ratne zločine počinjene nad srpskim civilima i vojnicima i pripadnicima jedinica Fikreta Abdića tokom 1994. i 1995. godine.

Državno tužilaštvo saopštilo je ranije da se Atif Dudaković tereti zbog ubistva više stotina civila i ratnih zarobljenika srpske nacionalnosti tokom rata 1995. godine.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA