Tramp: Rusi spremite se za nove, pametne rakete!

446
Foto: Getty Images

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp odgovorio je prijetnjama koje je poslala Moskva, poručujući da će zaustaviti bilo kakav pokušaj “agresije na Siriju”.


– Rusija želi srušiti sve projektile koji zaprijete Siriji. Spremi se Rusijo, jer će oni doći, lijepi, novi i pametni. Ne biste trebali biti partneri sa životinjom koja uživa ubijajući svoje ljude nervnim gasom – napisao je američki predsjednik na svom Twitter profilu.

Moskva uzvratila Trampu

Odgovarajući na objavu američkog predsednika Donalda Trampa da “stižu američke lijepe, nove i pametne rakete”, iz Moskve su upitali da li je to pokušaj da se unište dokazi navodnog hemijskog napada u Siriji.

Moskva je saopštila i da bi, ako su rakete pametne, trebalo da gađaju teroriste.

– Pametne rakete treba da lete ka teroristima, ne legitimno izabranoj sirijskoj vladi, koja je potrošila nekoliko godina boreći se protiv međunarodnog terorizma na svojoj teritoriji – navela je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova, Marija Zaharova na Facebooku.

Podsjećamo, ruska vojska bi mogla da se sukobi s američkom u slučaju jednostrane akcije na tlu Sirije, upozorili su ruski zvaničnici.

Ruska vojska ima pravo da obori projektile i uništi lansirne rampe u slučaju da vojska Sjedinjenih Američkih Država izvrši agresiju na Siriju, rekao je ruski diplomata u Libanu Aleksandar Zasipkin.

Podsjetimo, odnos između Rusije i SAD zaoštrio se, možda i najviše do sada, nakon navoda o hemijskom napadu u sirijskom gradu Dumi, za koji je optužen režim Bašara Al Asada, koga podržava Rusija.

Mnogi smatraju da je pravi sukob između SAD i Rusije, nakon ovog tvita Trampa, izvjesniji nego ikad. Tim prije što je ruska crnomorska flota već dignuta na noge nakon što su američki ratni brodovi krenuli ka sirijskoj teritoriji.

Iz Rusije je ranije saopšteno da će svaka američka raketa koja krene ka Siriji biti oborena.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA