SrpskaCafe saznaje: Udružuju se SNS i “Sloboda”!

1190
Goran Đorđić i Budimir Balaban

Srpska napredna stranka i Partija Sloboda dogovorile su zajednički nastup na predstojećim opštim izborima koji se održavaju 7. oktobra, saznaje portal SrpskaCafe!

Kako saznaje naš portal, na pomolu je novo ukrupnjavanje na domaćoj političkoj sceni, a dogovor lidera pomenutih partija, Gorana Đorđića i Budimira Balabana, samo je prvi u nizu.

– Očekujem da SNS, sa svojim liderima Goranom Đorđićem i Hadži Jovanom Mitrovićem, i “Sloboda”, koja se izdvojila kao jedna jaka banjalučka partija, još tokom ove sedmice ozvaniče odluku o zajedničkom nastupu na predstojećim izborima – ističe za SrpskaCafe odlično obavješteni izvor.

Međutim, kako dodaje naš sagovornik, dogovor pomenutih partija samo je početak jedne mnogo šire koalicije.

– Koliko znam, vode se vrlo ozbiljni pregovori sa još nekoliko izuzetno jakih političkih subjekata u Srpskoj, ali i brojnim udruženjima i vanparlamentarnim partijama. Ovaj, svojevrsni treći blok, ukoliko učesnici pregovora na kraju nađu zajednički jezik, mogao bi svojom snagom itekako parirati postojećim blokovima, okupljenim u koaliciji SNSD-DNS-SP i oko Saveza za promjene – ističe naš sagovornik.

Lider SNS-a Goran Đorđić potvrdio je da je ova stranka na korak do sporazuma o zajedničkom izbornom nastupu sa nekoliko političkih partija, ali nije želio precizirati da li se među njima nalazi i Balabanova “Sloboda”.

– Razgovaramo sa više političkih subjekata, ne bih sada da govorim imena, ali već sutra ćete znati više detalja. Javnost će biti obavještena o svim našim narednim koracima – rekao je kratko za SrpskaCafe Đorđić.

Inače, u februaru je došlo do ujedinjenja naprednjaka Gorana Đorđića i Hadži Jovana Mitrovića, dok je u istom mjesecu došlo i do zvaničnog osnivanja Partije “Sloboda”, koja je proizašla iz dotadašnjeg istoimenog odborničkog kluba u banjalučkoj Skupštini. Pomenuti klub nastao je prošlogodišnjim cijepanjem DNS-a, iz kojeg su istupili Budimir Balaban, Nenad Šibarević i Stojan Vukajlović, koji je kasnije prešao u SNSD. Uz Balabana i Šibarevića, u odborničkom klubu “Sloboda” je i Milenko Jaćimović.

Ognjen Tešić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA