Sa krstom na leđima pješke do Zagreba (VIDEO)

863

Saša Pavlić (43) od subote pješači iz Rijeke do Zagreba noseći krst težak 20 kilograma u znak protesta jer Vlada Hrvatske daje milijarde na polovne vojne avione, a štedi na bolesnoj djeci.

Stanje sa njegovom nogom koju je povrijedio u ponedjeljak vremenom se pogoršalo, a kako je napisao na Tviteru “desna noga mu je u totalnom raspadu i potrebna mu je pomoć“.

– Noga mi je daska. Popio sam tablete za bolove, ali daska je. Klapa još, ali mi je potreban fizioterapeut da je malo izmasira. Trenutno sam na potezu Draganić. Nakljukao sam se tabletama, neko će doći i pomoći mi sa nošenjem. To ćemo riješiti – rekao je Pavlić.

Njegov dolazak u Zagreb očekuje se u četvrtak oko 11 časova.

Saša Pavlić je u subotu ujutru noseći veliki drveni lrst krenuo prema Zagrebu. Razlog? Činjenica što teško bolesna djeca već mjesecima ne mogu da dobiju lijekove.

– Kap koja je prelila čašu bilo je kad sam otvorio jedne dnevne novine i vidio da na jednoj stranici piše da država nema novca za lijekove za djecu i šalje ih na klinička ispitivanja, a neka neće dobiti baš ništa. Na drugoj stranici bila je vijest o tri milijarde kuna koje će država dati za polovne avione. Mislim da bi to svakome trebalo da uključi alarm – pojašnjava Pavlić.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA