Raste broj žrtava u napadu u Kabulu

428

Broj ubijenih u samoubilačkom bombaškom napadu koji je u Kabulu danas izvela Islamska država porastao je na 57, dok je broj ranjenih povećan na 119, saopštili su avganistanski zvaničnici.

U napadu je bombaš-samoubica za metu imao centar za registrovanje birača u Kabulu, a avganistanski zvaničnici su objavili da su napadnuti ljudi koji su se u velikom broju okupili ispred centra, navodi AP.

Islamska država je izdala saopštenje putem svoje novinske agencije Amak, u kojem tvrdi da su cilj napada bili šiitski “otpadnici”, prenijela je američka agencija.

Šef kabulske policije Davud Amin izjavio je za lokalnu televiziju da je eksplozivnu napravu aktivirao bombaš samoubica. Napad je izveden nakon nekoliko nedjelja relativnog mira u Kabulu, navela je agencija Rojters.

Centri za registraciju birača otvoreni su širom Avganstana u pripremi za dugo odlagane izbore koji su planirani za oktobar.

Inače, talibani i lokalni ogranak Islamske države u Avganistanu smatraju nelegitimnim vladu u Kabulu i izbore koje ona organizuje.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA