Premijerka Srbije osudila Šešeljevo ponašanje!

527

Predsjednik Vlade Srbije Ana Brnabić osudila je ponašanje lidera Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislava Šešelja, koji je danas u Skupštini Srbije vrijeđao delegaciju hravatskog Sabora i pokušao da iscijepa hrvatsku zastavu.

– Pokušaj cijepanja hrvatske ili bilo čije zastave ili državnih simbola i vrijeđanje članova zvaničnih delegacija koji se nalaze u prijateljskoj posjeti našoj zemlji nije ponašanje koje predstavlja Srbiju – navela je Brnabićeva.

Ona je istakla i da nedvosmisleno, direktno i najoštrije osuđuje ponašanje Šešelja u Skupštini Srbije, saopšteno je iz Vlade Srbije.

– Apelujem da se svi akteri na političkoj sceni ponašaju u skladu sa ciljevima koje smo kao društvo postavili, da idemo naprijed i budemo primjer zemlje koja, kroz saradnju sa svima, osnažuje sopstveno društvo i aktivno doprinosi razvoju sveukupnih odnosa u regionu i Evropi – navela je Brnabićeva.

Prema njenim riječima, Srbija treba da nudi rješenja za sve izazove koje ima, umjesto da neodgovornim ponašanjem ruši mostove koji se grade.

Brnabićeva je rekla i da su nedavnom posjetom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Hrvatskoj i sastankom sa predsjednikom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović odnosi dvije zemlje dobili novu dinamiku.

– Izjave svih naših zvaničnika, sastanci i potezi koji su nakon toga uslijedili dodatno su potvrdili opredjeljenje Srbije da sa Hrvatskom razvijamo dobrosusjedske odnose – rekla je Brnabićeva.

Prema njenim riječima, to je put koji smo odabrali, jer je Srbija duboko posvećena regionalnoj saradnji i postizanju stabilnosti u cijelom regionu.

Brnabićeva je rekla i da ponašanje Šešelja “ne predstavlja vrijednosti Vlade Srbije i većine građana” i da je Srbija iskreno i duboko posvećena saradnji, razumijevanju i dijalogu.

– Ovo su vrijednosti Srbije koja je okrenuta boljoj budućnosti za sve naše građane, kao i za sve stanovnike ovog regiona – navela je Brnabićeva.

Iz SRS-a saopšteno je da je lider ove stranke Vojislav Šešelj ispred Skupštine Srbije danas “izgazio hrvatsku zastavu” i psovao delegaciju Sabora Hrvatske.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA