Potpisan ugovor o izgradnji Trga Srbija (VIDEO)

1012

Uskoro će početi izgradnja Trga „Srbija“ u Istočnom Novom Sarajevu, sredstvima koje je obezbjedila Vlada Srbije.

Danas je u ovoj opštini potpisan ugovor sa izabranim izvođačem radova.

Tenderska procedura je završena i izabrana je firma koja će raditi trg u Istočnom Novom Sarajevu. Načelnik ove opštine i direktor „Ilidža puteva“, potpisali su ugovor vrijedan milion 938 000 maraka. Rok za izvođenje radova je šest mjeseci.

– Drago mi je da smo izabrani za izvođača radova za trg koji će se zvati „Srbija“ a ja ću obećati da ćemo mi sve učiniti da to završimo u roku – rekao je direktor „Ilidža puteva“ Dobrivoje Bratić.

Za izgradnju Trga „Srbija“ milion evra obezbijedila je upravo Vlada te zemlje. Prostiraće se između ulica Vojvode Radomira Putnika i Spasovdanke. Trg će imati centralnu zonu od 9 000 metara kvadratnih popločanih prirodnim kamenom, spomenik, dvije gradske česme, fontane i klupe. „Zelena zona“ trga naslanjaće se na dvoranu. Inače, tender za izbora izvođača za nastavak izgradnje dvorane je u toku. U opštini planiraju i završetak pozorišta.

– Vrijednost je dva miliona KM. Vrlo brzo ćemo potpisati ugovor za taj dio, parking i saobraćajnicu, tako da će kompletan ovaj prostor do kraja ove ili početkom iduće godine biti nova gradska cjelina – istakao je načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić.

– Ovo je jedan u nizu kapitalnih projekata koji će značiti razvoj Istočnog Novog Sarajeva. Nadam se da će opštinska uprava i u narednom peridu nastaviti sa implementacijom ovakvih tenderskih procedura i ugovora koji će nastaviti kontinuitet razvoja – dodao je predsjednik SO Istočno Novo Sarajevo Aleksandar Glavaš.

Prostor Trga“ Srbija“ trebao bi biti centralna zona ovog dijela Istočnog Sarajeva. Pored trga i dvorane uradiće se i javni parking-prostor sa 300 mjesta, vrijedan 400 000 maraka. Sredstva će biti obezbijeđena iz budžeta opštine Istočno Novo Sarajevo.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA