Policija u Bijeljini od sigurne smrti spasila četiri migranta

521

Pripadnici Policijske uprave Bijeljina zajedno sa pripadnicima Granične policije BiH, iz rijeke Save u blizini graničnog prelaza Rača, nakon višečasovne akcije spasili su od sigurne smrti utapanjem četiri migranta iz Irana.

Migranti su najvjerovatnije rijekom Savom, plutajući iz pravca susjedne Republike Srbije prešli na naše područje te proveli dva dana na ostrvu nabujale rijeke.

Zajedničkim snagama uz pomoć čamaca i rizikujući svoje živote pripadnici Policijske uprave Bijeljina i Granične policije, od sigurne smrti utapanjem spasili su četiri migranta i to V.M (1990), N.B.( 1992) J.S.(1981) i F.H. (1985).

Sva četiri lica su državljani Irana, a istim je nakon spasavanja iz nabujale rijeke Save ukazana medicinska pomoć, te vozilom Hitne pomoći preveženi u Dom zdravnja Bijeljina na dalje posmatranje uz pratnju Policijskih službenika.

Naime juče u 13.43 časova u Policijsku upravu Bijeljina obratila se N.Dž. iz Sarajeva te saopštila da je obaviještena od strane međunarodne organizacije “Doktori bez granica” da su u kontaktu sa migrantima iz Irana te da isti plutaju na komadima drveta na rijeci Savi i da su životno ugroženi.

Nakon ukazane ljekarske pomoći uz pratnju Policijskih službenika, isti će biti predati u nadležnost Granične policije i Inspektora za strance.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA