Otvoren savremeni Centar za obuku MUP-a RS (VIDEO)

1286

MUP Srpske danas je proslavio svoj dan u bivšoj kasarni Zalužani, a svečano je otvoren Centar za obuku Ministarstva unutrasnjih poslova.

Predajom raporta i himnama Srpske i Srbije počelo je svečano obilježavanje 26. rodjendana MUP-a RS.

Prvi čovjek MUP-a poručuje da niko u regionu nema ovakvo mjesto za obuku policajaca ali da njihovom opremanju i usavršavanju tu nije kraj. Ipak kaže da je pored ulaganja, opremanja, obuke na prvom mjestu to da bezbjednost u Republici Srpskoj bude na najvišem nivou.

– Imamo namjeru da opremimo jedan savremeni centar za obuku koji trenutno u regionu niko nema od policijskih struktura sa namjerom da ovdje obučavamo policajce po najvećim standardima jer smatramo da je obuka policije ono što svaka policija u svijetu treba – rekao je ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač.

Da je ovo i te kako važan datum smatraju i prvi ljudi Srpske ali i gosti iz Srbije. Milorad Dodik i ovom prilikom podsjetio je da MUP Srpske odolio reformama koje su mu pokusali namjetnuti medjunarodna zajednica i visoki predstavnik. Kako kaže, institucije koje su formirane upravo njihovom voljom samo su na štetu Srpske. Poručuje da se tako nešto više neće dešavati.

– Mi imao izuzetnu saradnju i kada postoji zabrinutost koju nosi organizovani kriminal i terorizam važno je da građani RS znaju da mogu da se oslone na svoju policiju – istakao je ministar ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

Da u određenim slučajevima i mogu da se oslone na policju potvrđuje policajac Slađan Dačić. Svome sugrađaninu spasio je život a za to je danas odlikovan i Srebrnim znakom MUP-a.

– Imao sam situaciju da sam spasio život, osobi koje je skokom sa gradskog mosta pokušalo da oduzme sebi život. Skočio sam u vodu za njim i uspio da ga spasim – rekao je Slađan Dačić.

Da krenu Slađanovim koracima u nardnih 10 mjeseci imaće priliku i kadeti Specijalne anti –terorističke jedinice al ii pripadnici Jedinice za podršku iz cijele RS koji će prvi proći obuku u novom centru MUP-a.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA